cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Valg af gratis regnskabsprogram er første skidt mod digitalisering

Står dit firma overfor at skulle udskifte det gamle regnskabsprogram, kan valget af et gratis regnskabsprogram i skyen blive første skridt i retning af en digitalisering af bogholderiet. Det viser erfaringerne fra den danske regnskabstjeneste bogfoering.dk, som hjælper mindre og mellemstore danske virksomheder med at få digitaliseret deres bogføring.
22. juni 2020 kl. 08:22 Af Bogfoering - c/o Kvist & Jensen Digitalisering

Annonce

Mange af de helt store og rigtig mange af de små- og mellemstore danske virksomheder har allerede digitaliseret deres bogføring. Men der er fortsat en hel del virksomheder, som stadig ikke er kommet i gang, eller som kun delvist har digitaliseret deres bogføring.

Det viser erfaringerne fra bogfoering.dk. De udbyder bogføring, revision og digitalisering af bogføringen på samme vilkår, som hvis det var en tjeneste på nettet.

Rigtig mange af de virksomheder, der i dag sidder og bogfører i et gammeldags økonomisystem, som ligger på firmaets egne computere, får nu øjnene op for de fordele, som det giver at lægge regnskabet ud i skyen. Samt digitalisere og automatisere alle de administrative processer omkring bogholderiet”, fortæller digitaliseringskonsulent (sponseret link) Kristian Konradsen fra bogfoering.dk.


Gratis at komme i gang online

Faktisk er det rigtigt nemt – og tilmed gratis – at komme i gang med at bruge et regnskabsprogram, der ligger i skyen. Derved kan de virksomheder, som stadig har en modvilje mod at flytte regnskabet ud bag firmaets firewall, teste mulighederne i skyen af i ro og mag, før de flytter over.

Tilsvarene har flere af de online tjenester, som f.eks. gør det muligt at aflive de sidste papirbilag, og digitalisere alle arbejdsgange omkring bilagshåndtering, også gratis en prøveperiode – eller reduceret pris på den første måneds abonnement.

Det betyder, at virksomhederne har mulighed for at få en forsmag på de fordele, som digital bogføring giver, uden at skulle have alt for mange penge op af lommen.

Faktisk kan virksomhederne skræddersy deres digitalisering udelukkende ved at bruge online tjenester i skyen. Det gør det både billigere, og reducerer afhængigheden af en enkelt samarbejdspartner. For konkurrencen er allerede stor på nettet.


Bilag på papir er både dyre og tidskrævende

Særligt digitaliseringen af bilagshåndteringen er en øjenåbner for de virksomheder, der stadig kører det manuelt på papir i virksomheden. For alene det at få godkendt et papirbilag kan nemt løbe op i mellem 45 og 60 kroner pr. styk, når timelønnen til alle involverede medarbejdere regnes med.

Samtidig giver mange af de manuelle arbejdsgange, der stadig foregår på papir eller i Excel-regneark, unødvendigt dobbeltarbejde i bogholderiet. Det skyldes, at data manuelt skal tastes fra henholdsvis papir eller Excel og til virksomhedens økonomisystem.

Med de mange forskellige administrative tjenester og et regnskabsprogram i skyen, kan disse data automatisk finde vej ind i regnskabet, ligesom modtagne fakturaer automatisk kan sættes til betaling i banken på den rigtige dato.
Det gør det nemmere både at bogføre de enkelte bilag, og godkende betalingerne i banken.


Tjek selv de gratis regnskabsprogrammer ud

Så går du, og overvejer at flytte dit firmas regnskab ud i skyen, kan du med fordel tjekke mulighederne ud ved at vælge et gratis regnskabsprogram i skyen.

Husk dog på, at alle de gratis regnskabsprogrammer typisk har en øvre grænse på antallet af posteringer, eller ikke tilbyder alle funktioner i gratisversionen. Her skal du købe en af de betalte versioner, der alle koster et fast månedligt beløb pr. bruger.

Det er dog en væsentlig billigere måde at skifte regnskabsprogram på end tidligere, hvor du skulle betale for regnskabsprogrammet og eventuelle tilpasninger up front. Det slipper du for med et regnskabsprogram i skyen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce