cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Ved du, hvad du vil? Bliv landinspektør

Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge?
11. september 2018 kl. 15:17 Af Landsyd.dk

Annonce

Så er du havnet i samme båd som rigtig mange andre. Efterhånden findes der et hav af uddannelser, og det kan være utrolig svært at manøvrere rundt i. Når du skal vælge uddannelse, skal du vægte alt fra interesse og personlige behov til løn og fremtidige jobmuligheder.
Nogle uddannelser er næsten udelukkende teoretiske og lægger mest af alt op til en fremtid inden for på kontor, mens andre åbner op for muligheden for at kombinere tid i marken med tid på kontoret. Som landinspektør(sponseret link)kan du samle det bedste fra to verdener: Hvor det praktiske kombineres med det teoretiske, der er oplagt for dig, som gerne vil ende ud i et alsidigt arbejde, der ikke kun foregår ved et skrivebord.

Landinspektør: Et hav af fremtidige muligheder
Som landinspektør får man en meget bred uddannelse, som kan bruges i mange forskellige brancher. Du kan derfor ende i mange forskellige områder, som eksempelvis kunne være byplanlægning, opmåling og udstykning af grunde og huse, arbejde med landbrugsejendomme, teknisk opmåling, udvikling og programmering og meget andet.
En landinspektørs arbejde består i meget andet end at måle op, men dit ekspertområde vil blive opmåling, kortlægning, planlægning og at finde den optimale udnyttelse af grunde og arealer. For at kunne mestre dette består uddannelsen som landinspektør af en blanding af by- og landskabsarkitekt, en ingeniør og en jurist.
Arbejdet som landinspektør vil typisk foregå i krydsfeltet mellem mere praktisk anlagte udendørsopgaver i marken og arbejde med it- og computerteknologi foran computeren.

Hvor er jobmulighederne?
De fleste uddannede landinspektører er ansatte inden for tre ansættelsesområder:

- Private landinspektørfirmaer (landinspektørpraksis)
- Private ingeniør- og rådgivningsfirmaer
- Offentlige forvaltninger og forsyningsvirksomheder

Alt efter hvilket sted man ender, kan der være stor forskel på arbejdsopgaverne. Er man eksempelvis ansat i en privat landinspektørpraksis, vil ens arbejdsopgaver typisk bestå i at opmåle grunde, veje og bygninger, hvorefter opgaven vil fortsættes på kontoret, hvor kort, planer og øvrige dokumenter udarbejdes.
Er det mere den tekniske del af arbejdet, der tiltaler dig, er der også mange landinspektører, der er beskæftiget med udvikling og salg af geografiske informationssystemer og it-programmer, som skal kunne sammenligne og visualisere data.
Som offentligt ansat landinspektør vil dit arbejde mestendels bestå i at planlægge og administrere de love, der knytter sig til miljø og fysisk planlægning.
Som landinspektør har du derfor rig mulighed for enten at arbejde i byen, på landet eller begge dele.

Fremtidsmulighederne som landinspektør er gode
Som mange andre ingeniør-orienterede uddannelser er der generelt mangel på arbejdskraft, hvorfor jobmulighederne i øjeblikket er gode – ja, faktisk er der i øjeblikket mangel på landinspektører.
Såfremt du ønsker at starte egen forretning, kan du efter 3 års arbejde i en landinspektørpraksis få beskikkelse som landinspektør, hvorefter du kan starte din egen forretning. Der er derfor mulighed for både at være ansat i et firma, i det offentlige samt at arbejde som selvstændig landinspektør.
Ønsker du senere at videreuddanne dig, findes er også en række masteruddannelser, som kan kombineres med uddannelsen som landinspektør.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce