cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Vores online vaner har ændret sig under Covid-19

Pandemien har ændret meget, både på nationalt og internationalt plan. For danskerne betyder det blandt andet, at vores online vaner har ændret sig – det gælder i vores privatliv såvel som vores arbejdsliv. Bliv klogere på hvordan vi færdes på nettet i dag.
15. september 2021 kl. 14:35 Af Gratis Chancer

Covid-19 har ført til tab af både menneskeliv og økonomi. Forretninger er gået nedenom og hjem, og drømme er bristet. Digitalt har vi dog kun set udvikling og fremskridt, og vores online vaner har ændret sig radikalt i forbindelse med pandemien. Hvordan? Det kan du læse om i denne artikel.


Da skole og arbejde gik online

I forbindelse med nedlukning af landet kom store dele af samfundet pludselig til at hvile på internettets skuldre. Den danske økonomi blev udfordret, og danskerne blev tvunget til at tænke innovativt, og bruge de online løsninger på en ny måde.

Elever gik online for at få undervisning, og hjemmekontoret blev fast inventar i de fleste boliger. I dag er restriktionerne i høj grad bortfaldet, men det er de nye online arbejdsforhold ikke nødvendigvis.

På visse måder har pandemien nemlig revolutioneret både arbejde og uddannelse. På den anden side af restriktionerne oplever mange således en mere fleksibel tilgang til dagligdagen. Det er i større udstrækning muligt at arbejde hjemmefra, og mange systemer er blevet flyttet online.
Det giver nogle muligheder, som vi aldrig nogensinde har haft før. I nogle tilfælde kan det også være med til at effektivisere arbejdsgangene. Fx har man fundet ud af, at processer omkring ansættelser sommetider bliver optimeret ved at foregå på nettet.

Til en online jobsamtale bliver man ikke i samme grad distraheret af faktorer, der ikke siger noget om kandidatens kvalifikationer. Her kan det være nemmere at være fair og nøgtern, når man skal ansætte en ny medarbejder. Nogle vil selvfølgelig stadig foretrække at have samtalerne fysisk, men muligheden for at gøre noget andet foreligger.


Online underholdning har udviklet sig

Under pandemien har det været svært at leve uden internettet – ikke kun når det gælder arbejde, men også privat. Danskerne tog en pause fra verdenssituationen med sjove spil på nettet, og alt fra klassiske bord-, kort- og terningespil til spillemaskiner og odds på sport var en kilde til afslapning og underholdning. (sponseret link) Læs mere her og lær nogle af danskernes foretrukne spillesider at kende.

Streamingtjenester havde også et godt 2020, for der var masser af tid til at slænge sig på sofaen med en god serie, et godt program eller en spændende film. I forbindelse med nedlukning valgte mange at udforske nye streamingtjenester og finde deres favoritter.


Hvordan ser vores online vaner ud i fremtiden?

På mange måder fremhævede Covid-19 internettet som en nødvendighed. Under nedlukning var det en kilde til kommunikation, fx ved hjælp af de sociale medier. Men også for landets arbejdspladser blev internettet vigtigere end nogensinde. Når man ikke kunne markedsføre sit produkt eller sin tjeneste i den fysiske verden, kunne man imidlertid gøre det online.

I dag, da mange restriktioner er frafaldet, og landet i højere grad ligner sig selv, kunne man måske tro, at vi ville lægge vores online vaner om. Men snarere må man nok gå ud fra, at de digitale løsninger er kommet for at blive, både i forbindelse med arbejde, uddannelse og vores privatliv. Om noget har pandemien fået os til at forstå den vitale nødvendighed af internettet i en række sammenhænge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce