Annoncørbetalt indhold

Få mest muligt ud af dit seniorliv

Som senior kommer manges liv ned i gear.

Nogle ser frem til denne tid, også kaldt den tredje alder, hvor andre frygter denne – for kommer man ikke til at kede sig? Der er heldigvis masser af ting, du kan gøre, for at få mest muligt ud af seniorlivet og leve livet fuldt ud.

Få et sundt seniorliv
Sundhed er noget, vi ofte bliver fortalt er vigtigt at prioritere højt lige meget, hvilken alder, vi er i. Men med alderen stiger risikoen for at blive ramt af diverse livstilssygdomme som hjerte-kar-sygdomme og diabetes, og derfor bør man være endnu mere opmærksomme på sund kost og et aktivt liv, når man påbegynder seniorlivet.
Dette er ikke ensbetydende med, at når man endelig er blevet ældre og vil nyde livet, at man så skal holde sig tilbage og kun spise sund kost. Livskvaliteten skal stadig være der, men der er en meget fin balance i mellem mad, du virkelig nyder, når du skal forkæle dig selv og mad, der er rigt på mineraler og vitaminer, og som virkelig har en positiv effekt på dit helbred.
Når det kommer til sundhed, følges kost og motion oftest ad, og det er ligeledes vigtigt at prioritere det aktive liv. Regelmæssig motion vil styrke dit helbred og mindske risikoen for blandt andet forhøjet blodtryk, blodpropper, hjertesygdomme samt stivhed i muskler og led. Det kan være helt simple ting, du følger, som eksempelvis nogle udstræknings- og balanceøvelser samt fysisk aktivitet i 30 minutter om dagen. Det kan være, du kan tage en cykeltur rundt i byen, eller droppe bussen og hente cyklen, når du skal noget. Cyklen hjælper med at øge mobiliteten og forebygger isolation – hvilket er godt for ikke bare sundheden, men også livskvaliteten. Holder benene ikke til at kunne cykle rundt, kan en elcykel være vejen frem. Herved får du stadig den friske luft og kommer ud fra hjemmet, uden at det bliver for anstrengende og hårdt.
Derudover er der en stadig et hav af muligheder for at gå til diverse aktiviteter, der kan sætte gang i kroppen. Mange kommuner laver motionstilbud til ældre, samtidigt med at der findes diverse pensionistforeninger, der ligeledes tilbyder disse af forskellig art. Derudover findes der mange andre aktiviteter, du kan starte på som eksempelvis gymnastik, dans og stavgang. Måske er det hellere yoga, du vil forsøge dig med? Invester i en yogamåtte og tilmeld dig et hold. Alderen sætter virkelig ingen grænser.


Skab den perfekte bolig
Som senior har du mere tid at gøre godt med – og den forbindelse bruges der også ofte mere tid derhjemme i boligen. Men mange har nogle ting, de længe gerne vil have ordnet i deres hjem, som der altid er blevet udskudt på grund af travlhed og andre prioriteter. Hvorfor ikke bruge den genfundne tid på netop at forbedre disse ting i hjemmet, så du ikke skal lade dig irritere dig over dette, og samtidigt kan få mest mulig glæde af din bolig?
Det kan være småting som at skifte knagerne ude i gangen eller finde noget billig maling og male gangen, stuen eller måske soveværelset? Måske er der en farve i på nogle af hjemmets vægge, der har gået dig på, eller det kan være nogle områder af huset bare virkelig trænger til en spand maling.
Udendørsarealerne må bestemt ikke glemmes i denne sammenhæng. Når solen står på, og skyerne er væk fra himlen, er der ikke noget bedre end at nyde livet ved at være udenfor i den friske luft i haven, på terrassen eller altanen. Men hvis græsplænen ikke er blevet slået i en længere periode samtidigt med, at hækkene lever deres eget liv, og ukrudtet dukker op overalt på terrassen, så kan det være på tide at få gjort noget ved dette. Ellers kan det være svært at koble fuldstændig af og nyde sine udendørsarealer.
Bor du i stedet i en bolig, som du ikke har lyst til at bruge dit seniorliv i, kan du med fordel skifte den nuværende bolig ud og finde en optimal bolig for netop dig. Der er ingen grund til at ærgre sig over det sted, man bor, når denne tid netop kan være det oplagte tidspunkt at finde det perfekte hjem for dig. Med en boligadvokat kan du få en repræsentant på din side under boligkøbet, så du sikrer dine interesserer i gennem hele forløbet.

Få en ny hobby
Der er ikke noget bedre end at bruge tiden på noget, du virkelig holder af, og som du synes er sjovt. Her kan en hobby være det perfekte til at skabe glæde, livskvalitet og få det fulde ud af seniorlivet. Men hvor nogle har haft den samme hobby, siden de var 10 år, er det for andre svære at finde lige netop det, der fanger dem. Det gode er, at du kan bruge tiden på at eksperimentere lidt og finde din nye interesse – eller genfinde en gammel. Måske skal du begynde at hækle, strikke, tage på vandreture, madlavning eller sprogkurser. Mulighederne er mange. Dog oplever nogle, at visse skavanker forhindrer dem i at lave netop det, de ønsker. Måske har sprogkurser ikke været mulige på grund af dårlig hørelse. Eller de lange gåture været for hårde for benene? Høreapparater og træningskurser- og øvelser kan være vejen frem.
Med tiden bliver det nemmere og nemmere at få hjælp til det, der ellers gør dagligdagen besværlig eller som sætter begrænsninger. Det er bare om at få gjort noget ved dette, så seniorlivet kan nydes fuldt ud.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • ældre