cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Få styr på teknologien og få et simplere liv

Siden industrialiseringens start har teknologien i stigende grad vundet indpas i befolkningens hverdag.
19. april 2017 kl. 15:20 Af Annonce

Annonce

Fra hovedsageligt at være forbeholdende fabrikkerne, blev det med opfindelsen af radioen og derefter fjernsynet langsomt allemandseje at have mere komplekse teknologiske apparater. Det var dog først med computeren og internettet, at det blev rigtig relevant for den almene borger at have teknisk snilde.
I dag styrer teknologien for rigtig mange mennesker nærmest alt. Hvad der førhen blev gjort manuelt, hører nu nærmest uden undtagelse til en eller anden afgren af teknologien. Dette gælder praktikaliteter såvel som mere hobbymæssige aspekter.

Teknologien er en velsignelse og samtidig en evig kilde til frustration
Dette kan være en velsignelse, men resulterer også i en evig frustration for rigtig mange mennesker. Du skal hele tiden sætte dig ind i nye funktioner og opdatere dit teknologiske interface. Hvis du for eksempel skal spille Blizzards nye spil Overwatch, er du nødt til at have en fuldstændig opdateret computer med nok kapacitet til at køre det. ”Lån penge” til en ny computer, tænker du måske, men faktum er, at der er rigtig mange teknologiske ting, du hele tiden kan bruge penge.
Til gengæld simplificerer teknologien også rigtig mange ting i din hverdag. Efterhånden har vi alle sammen en smartphone, der fungerer som kontrolrum for nærmest alle vores praktikaliteter. Fra ét mobilt apparat kan du styre hele din hverdag og blive underholdt i form af spil og sociale medier. Med en tendens til lancering af smartphones i endnu større modeller, kan du i dag med forholdsvis bekvemmelighed endda begynde at streame film og serier på telefonen. Du kan klikke her, hvis du vil have inspiration til hvilke film eller serier du bør se.
Der er dog en vis risiko ved at lave et apparat til at styre så mange ting. Hvis du mister din telefon eller den går i stykker, er du virkelig hæmmet indtil du får en ny og får alle dine tidligere apps og funktioner installeret igen. Sørg derfor at beskytte dig så godt som muligt. Det kan for eksempel være ved at købe et IPhone 6 cover til din telefon. På den måde forsikrer du dig i meget høj grad, at din telefon ikke går i stykker. Da en IPhone 6 er af meget høj værdi, forekommer der desværre rigtig meget tyveri af den. En god idé er derfor at få den forsikret, når du i første omgang køber den.

Omfavn teknologien og gør den til din hjemmebane
Mange finder det simpelthen for uoverskueligt at sætte sig ordentligt ind i det teknologiske muligheder. De lærer lige det allermest basale, og springer derefter over, hvor gærdet er lavest. Det er uheldigt, da de kun gør sig selv en bjørnetjeneste. Både hvad angår det økonomiske, arbejdsmæssige og det tidsmæssige, der jo i mange tilfælde hænger sammen i en symbiotisk tilstand.
Hvis du i stedet omfavner teknologien og dygtiggør dig inden for feltet, er der rigtig meget at vinde. I hverdagen vil tingene simpelthen bare virke. Hvis de så endelig går i stykker eller bliver forældet, kan du i rigtig mange tilfælde spare tid og penge på at reparere det selv.
Fremtidigt vil en meget stor del af arbejdsstyrken befinde sig i en eller anden form for teknologisk branche, og du kan derfor udvikle dit CV og din arbejdsmæssige position ved at højne dine IT-kompetencer. Du kan med fordel gå skridtet videre og bestille plads på et webhotel til din helt egen hjemmeside.
Hjemmesiden kan benyttes til fornøjelse og i hobby øjemed i forhold til for eksempel at promovere din fodboldklub, men kan også med fordel bruges arbejdsmæssigt til at promovere dig som person i form af et ’hjemmeside-CV’.

Konsekvenser af den teknologiske udvikling
Teknologien har bare de seneste ti år udviklet sig med eksponentiel hastighed. Hvad vi end ikke kunne drømme om for ti år siden, er nu i mange tilfælde ladsiggørligt, og udviklingen ser ikke ud til at stoppe – tværtimod!
En så stor foranderlighed i samfundet har nødvendigvis konsekvenser. Dommedagslignende profetier lyder på, at kunstig intelligens bliver vores undergang, og endnu mere presserende er der bred enighed om, at teknologien i rigtig mange tilfælde, vil kunne erstatte os på arbejdsmarkedet.
Mere konservative anti-teknologibevægelser er så småt begyndt at vinde indpas, og for flere virker ideen om at vende tilbage til ’de gamle dyder’ mere og mere tiltrækkende. Juridisk er vi også begyndt at lave lovmæssige restriktioner. Dette er indtil videre blevet mest tydeliggjort af lukningen af Uber-appen. Hvad bliver det næste?
Spørgsmålet er, hvorvidt kampen mod fremskridtet er én vi overhovedet kan vinde? Er evnen til at tilpasse sig ikke netop menneskets stærkeste dyder og en vi skal udfordre og omfavne? Er det ikke i kampen mod fremskridtet og den dertilhørende tilpasning, vi bliver stærkere? Er det ikke hele grundideen i naturlig selektion, det der har først os så langt?KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

pengespilde på torvet 25. marts 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Nødråb fra frontpersonalet 25. marts 2019 kl. 06.07

AF: ALICE MARGRETHE SELDAL

Guldborgsundlisten og… 22. marts 2019 kl. 11.26

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

Annonce