Annoncørbetalt indhold

Store mænd skal også have tøj på kroppen

ANNONCE: de fleste normalbyggede mennesker tager det som en selvfølge, at tøjbutikkerne fører tøj i passende størrelser.

Men der er en række ”minoriteter”, som generelt har en helt anden oplevelse. Er man meget stor eller meget lille, må man ofte gå fra butikken med uforrettet sag. Vi ser lidt nærmere på problematikken i denne lille artikel.

Hvorfor favoriserer butikkerne det normale?
Det er naturligvis ikke af ond vilje, at tøjbutikkerne ikke tilbyder det helt store udvalg i specielle størrelser. De driver en forretning, og som alle andre forretningsdrivende skal de leve af at læse markedet og fokusere på de områder, hvor de største marginaler kan hentes. Og eftersom der er flest normalt byggede, er det her omsætning og profit fortrinsvis kan hentes.
Nogle butikker har dog lidt tøj hjemme i atypiske størrelser som for eksempel 3XL og endda endnu større. De tager det dog kun hjem i små partier, og derfor bliver det dyrere. Men kunder er der ikke mange af, så derfor må tøjet ofte blive liggende på hylderne flere sæsoner, mens normalstørrelserne til gengæld bliver udsolgt og skiftet ud med nye kollektioner. Det betyder i praksis, at når den store mand kommer i butikken, kan få lov at købe gamle designs til overpriser. Det er selvsagt ikke befordrende for salget, og så kører den negative spiral.

XL byg leverer varen
Der er dog enkelte undtagelser fra reglen. Vi faldt for eksempel over udvalget af arbejdstøj på www.xl-byg.dk, og her kan man sandelig få eksempelvis en lækker termokedeldragt i størrelser fra ekstra small og helt op til 8XL. Og prisen - den er den samme for alle størrelser. Det er faktisk ikke mange butikker, der kan prale af en så flot service.
Retfærdigvis skal det siges, at XL byg i sagens natur har mest fokus på arbejdstøj og regntøj. Du må derfor gå med uforrettet sag, hvis du havde håbet på at finde et smart jakkesæt eller en silkeskjorte.

Specialbutik for store mænd
Den tendens blev Jesper Skovhus grundigt træt af. Han er selv ganske stor i størrelsen, og fortæller, at en ekspedient engang mindede ham om, at han da skulle være glad for, at de overhovedet tilbød noget i hans størrelse. Om det præcist var det udsagn, der fik ”bægeret til at flyde over” vides ikke, men i hvert fald besluttede han at oprette en specialbutik med fokus på rigtige mænd i størrelse 2XL - 8XL, og det er blevet en dundrende succes. Køb tøj til store mænd i butikken i Rudkøbing, eller bestil i netbutikken, hvor hele udvalget også er tilgængeligt til omgående levering.
Her har Jesper Skovhus formået at vende den i ellers branchen negative spiral omkring de store størrelser. Han bestiller store partier hjem, så prisen er i bund. Kunderne valfarter til specialbutikken, og det betyder at vareomsætningen er rigtig fin. Han kan derfor hele tiden bestille hjem i de sidste nye designs, og det øger naturligvis købelysten og butikkens popularitet endnu mere. Og den positive spiral er i gang.

Kvinderne har det lidt lettere
Den skarpe læser har måske bemærket, at det mest er mændene, der er fokus på i artiklen. Det skyldes, at kvinderne er knap så hårdt ramt i praksis. Som så ofte før har de nemlig været noget før ude og få løst problematikken. Der findes således allerede nu et ganske stort antal specialbutikker med store størrelser til kvinder. Årsagen kan måske være, at kvinder generelt køber mere tøj og sætter lidt højere standarder for påklædningen end mænd generelt.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • xl-byg og xltoj - folketidende