cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: 4 tips til at spare penge i julen

Det er ingen hemmelighed, at julen kan være dyr. Der skal købes julegaver og julemad, og så opstår der ofte uforudsete udgifter i løbet af december. Derfor får du her nogle tips til at komme godt igennem december.
26. november 2020 kl. 15:07 Af Vivus

Julen varer længe, koster mange penge

Julen nærmer sig, og for mange er den ikke kun forbundet med hygge og glæde, men også med store udgifter. December byder på mange sociale arrangementer, gaver, transport og julemad. For at få et overblik og kunne spare penge i december, kommer der her nogle tips:

1) Læg et budget
En af de vigtigste ting du kan gøre, når du vil spare penge, er et lægge et budget. Det kan være en fordel at lægge budgettet nogle måneder op til julen, så du kan lægge penge til side hver måned. Budgettet kan du eventuelt lægge ud fra, hvor mange penge du brugte på julen året før. Og hav en buffer til uforudsete udgifter.


2) Tal om prisen på gaverne
Gavebudgettet kan ofte være højt, når der skal købes gaver til både familie og venner. Det kan derfor være en god idé at aftale med dem, i hvilket prisleje gaverne skal ligge. På den måde kan du sørge for, at I giver hinanden gaver til en pris, hvor du kan holde dig indenfor dit budget.


3) Køb mad på tilbud
And, flæskesteg og brunede kartofler er for mange danskere en klassisk julespise. Derudover kommer der også maden til julefrokosterne og alt juleslikket. Hold derfor øje med tilbudsaviserne, hvis du vil spare penge på maden. Ofte ender man også med at købe for meget ind, når man skal lave store måltider. Forsøg derfor at købe mindre ind, så bliver der også mindre madspild.


4) Hold øje med din konto
Er du en af de mange danskere, der bruger mange penge i december, og først tjekker regningen i januar? Et godt tip er at undgå at gøre det på denne måde. Tjek hvad du bruger i løbet af måneden, så du ikke pludselig ender med et stort overtræk og en meget kedelig start på det nye år.

Med disse råd bliver julen billigere, men der kan altid opstå uforudsete udgifter i forbindelse med julen. Skulle dette ske, kan det være du får brug et kviklån. Hvis du vil vide mere om kviklån, kan du læse mere om denne type lån (sponseret link) her.


Planlægning gør julen mere hyggelig – og mindre stressende

Julen skal være en hyggelig og glædelig tid, men for mange bliver den desværre stressende. Udover de fire økonomiske tips, der kan hjælpe med at få mere ro i sindet, er det også vigtigt, at du planlægger din tid i, og op til, december.

Det er vigtigt, at du sætter grænser for dig selv og ikke føler dig tvunget til at deltage i alle aktiviteter. Sæt dig derfor med din kalender, og prioriter hvilke ting du skal nå, og hvilke ting du kan undvære.

Du kan blandt andet mindske risikoen for at blive stresset ved at købe gaver i god tid eller ved at købe dem på internettet.

Så brug disse tips til at spare penge og planlæg din jul, så den bliver, som den bør være – hyggelig og glædelig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

MEST LÆSTE

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce