cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Betaler du for meget?

Spar bunkevis af penge på disse produkter.
07. september 2017 kl. 09:42 Af Annonce

Alt for mange danskere betaler for meget for deres hverdagsprodukter. Se her hvor du kan få mere luft i budgettet.

For mange danskere kan det være svært at få privatøkonomien til at hænge sammen. Ungerne der vil have det nyeste elektronik, stigende bidragssatser og uforudsete udgifter er ikke sød musik i danskernes ører.

Oven i det ejer de fleste af os produkter, hvor vi betaler mere, end vi burde. Dette gælder for produkter, hvor priser og vilkår er svære at gennemskue, hvorfor vi ofte er tilbøjelige til bare at vælge det første og bedste.

Hvornår har du eksempelvis sidst tjekket prisen på din forsikring, dit boliglån eller dit elselskab?

Her gennemgår vi en række produkter, hvor du som forbruger med meget stor sandsynlighed har mulighed for at hente en god økonomisk gevinst, ved at finde den billigste leverandør.

Lån
Rigtig mange danskere har optaget lån i en eller anden form. Langt de fleste, der bor i en ejerbolig, har optaget et boliglån og et realkreditlån. Dem med bil har ofte optaget et billån, og så er der også forbrugslånene, som går til at forsøde livet med.

Uanset hvilket type lån, der er tale om, så kendetegnes de ved, at priser og betingelser er svære at finde rundt i. Prisen på et lån bestemmes nemlig ikke kun af renter, men også af andre typer omkostninger som administrationsomkostninger og etableringsomkostninger. Derfor kan det være utroligt uoverskueligt for den almene dansker at finde rundt i de forskellige priser og betingelser.

Faktum er i hvert fald, at der kan være rigtig mange penge at spare, ved at give sig tid til at undersøge markedet. På boliglånet kan der være flere hundredetusinde at hente, mens det selvfølgelig er mindre på billånet og forbrugslånet. Der findes en del sider på nettet, hvor du kan sammenligne renter og finde det billigste lån.

Boligudgifter
Der figurerer rigtig mange forskellige udgifter på boligen. Udover ting som husleje, inventar og vedligeholdelse, er der ting som vand, el og varme, der skal betales. Prisen på disse forbrugsudgifter, og om du kan spare penge på dem, bestemmes naturligvis af hvilken kilde eller leverandør, du anvender.

På elregningen kan der være penge at hente, ved at undersøge markedet hos elselskaberne. Med mindre du genererer din egen el gennem vindmøller eller solceller.

Hvis du har en ejerbolig i form af villa eller parcelhus, kan der endvidere være penge at spare på vand- og varmeregningen, ved at installere i grøn energi i form af jordvarme eller varmepumpe. På den måde kan du ofte halvere udgifterne til vand og varme, ligesom du også gør noget godt for miljøet. Husk også, at det er muligt at få energitilskud til grøn energi.

Forsikring
Uanset hvem du er, skal du have en forsikring i en eller anden afskygning. Alle mennesker bør have en ulykkesforsikring og en indboforsikring, hvor også ansvarsforsikringen er inkluderet. Har du bil, er det lovpligtigt med en bilforsikring i form af en ansvarsforsikring, og har du hus, kræver banken oftest, at du også tegner en forsikring, så de har sikkerhed for deres penge.

Uanset hvor mange forsikringer, du har brug for, er der ofte penge at hente, ved at sammenligne priserne hos de forskellige forsikringsselskaber. Jo større dit forsikringsbehov er, jo flere penge er der at hente. Det er bestemt ikke utænkeligt, at en husstand kan spare op mod 15.000 krone romåret. Hvis familien har brug for en eller to bilforsikringer, en husforsikring, en indboforsikring samt ulykkesforsikringer til hele familien, løber det hurtigt op.

Forsikringsmarkedet er, ligesom bankbranchen, svær at gennemskue for den almene dansker, da betingelserne for forsikringerne kan være meget indviklede og svære at forstå. En god måde at sammenligne priser og kvalitet er ved at benytte hjemmesiden Mikonomi.dk.

A-kassen
Langt de fleste mennesker har en a-kasse, som er en form for forsikring for, at du har en nogenlunde indtægt, hvis du skulle miste dit job. Også her kan der være gode penge at hente, selvom der er nogle ting, du skal være obs på.

A-kasser hjælper nemlig ikke kun med indtægt. De hjælper dig også med at komme i job igen, hvis du skulle miste det. Og her specialiserer de sig inden for forskellige faggrupper.

Nogle a-kasser henvender sig til håndværkere, andre er specialiserede i ledere, mens nogle også er eksperter i pædagoger. På den måde er nogle a-kasser bedst til at få pædagoger tilbage på arbejdsmarkedet, mens andre er eksperter i at hjælpe ledere og chefer. Derudover er der også a-kasser, der favner bredt, således de tager medlemmer med alle typer baggrunde ind.

Når du undersøger markedet og sammenligner priserne på a-kasser, skal du være opmærksom på, om du i højere grad ønsker ekspertise inden for dit fagområde end flere penge mellem hænderne. Hvis du anser den økonomiske sikkerhed, a-kasserne giver, som det vigtigste, kan du med fordel vælge én af de brede a-kasser, da de ofte har fordelagtige priser. Husk endvidere, at nogle a-kasser også tilbyder fagforening, som du kan læse mere om her.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce