cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Derfor er aktieinvesteringer i forsikringsselskaber interessante

Der findes et hav af forskellige aktier på både den danske og de internationale børser, og det kan indimellem være svært at gennemskue hvilke aktier og brancher, du bør satse på. I denne artikel ser vi derfor nærmere på en af de brancher, hvor den danske børs er godt repræsenteret; nemlig forsikringsbranchen. Børsen i København byder nemlig på fere forskellige forsikringsaktier, og fælles for disse forsikringsselskaber – og forsikringsselskaber i øvrigt – er, at de har en interessant forretningsmodel, som de færreste investorer måske tænker over.
04. november 2021 kl. 10:02 Af Saxo Bank

Den interessante forretningsmodel

Når en lægmand skal forklare, hvordan et forsikringsselskab tjener penge, vil det lyde noget i retningen af, at forsikringsselskabet indkræver penge fra kunderne for deres forsikringer, og så sørger for at indkræve tilpas mange penge til, at det mere end dækker de erstatninger, forsikringsselskabet efterfølgende skal udbetale.

Dette er i og for sig rigtig nok – men det er ikke hele historien. Når et forsikringsselskab opkræver penge fra sine kunder, har forsikringsselskabet nemlig disse penge til rådighed, indtil de forsikrede skal have udbetalt erstatning. Dette kaldes også for ”float”, og hvad tror du, at forsikringsselskabet gør med deres float i mellemtiden?
De investerer det selvfølgelig. Og det betyder, at du ved at investere i forsikringsselskaber ikke kun investerer i en forsikringsforretning; du investerer også i en investeringsforretning – eller et investeringsselskab, om man vil.

Forsikringsselskaberne har således den fordel, at de så at sige tjener penge på både gynger og karruseller på samme tid.


Investeringer i danske forsikringsselskaber

Hvis du synes, at det lyder attraktivt, og du derfor godt kunne tænke dig at investere i forsikringsselskaber, kan du passende starte med at se nærmere på nogle af de forsikringsselskaber, du finder på Københavns Fondsbørs. Det kunne f.eks. være (sponseret link) alm brand aktier. Alm. Brand har tidligere været lidt af en finansiel multikunstner forstået på den måde, at de tilbød alt fra bank til forsikring til deres kunder, men da de nu har solgt deres bankforretning til Sydbank, er Alm. Brand i højere grad et rendyrket forsikringsselskab.

Et andet eksempel på et børsnoteret forsikringsselskab kunne være danske TRYG, der ikke blot er en del af C25-indekset, men målt på balancen også landets største forsikringsselskab. Ønsker du for alvor at være eksponeret overfor den interessante forretningsmodel, som forsikringsselskaberne praktiserer, kan TRYG derfor også være et godt bud.

Til syvende og sidst skal du selvfølgelig altid selv undersøge og analysere selskaberne nærmere, før du investerer, og ovenstående skal ikke tages som konkrete anbefalinger, men snarere som inspiration til, hvordan du kan investere i den danske forsikringsbranche.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce