cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Få styr på din økonomi med disse tre gode råd

Det er hårdt arbejde, at holde styr på en sund økonomi. Dette gælder både studerende, arbejdsløse, pensionister osv. Der er mange begreber rundt omkring, som kan gøre det svært for selv de kløgtigste hoveder, at holde styr på hvordan man skal forstå tallene på ens bankkonto. Heldigvis behøver det ikke alt sammen være volapyk og røde tal. For at få styr på sin økonomi gælder det om at holde det simpelt og overskueligt, og nedenfor vil du kunne læse om hvordan det nemt kan gøres.
13. februar 2020 kl. 13:58 Af Find Bank

Kend dit rådighedsbeløb

Det første skridt i jagten på en sund og god økonomi er at kende ens (sponseret link) rådighedsbeløb. Dette er et simpel begreb, som er let at forstå. Et rådighedsbeløb er nemlig det beløb, som du har til rådighed når alle regninger og faste udgifter er betalt. Rådighedsbeløbet er et godt tal, at kende 100% til, da du ved at kende det, ved præcis hvor meget du har til forbrug hver måned.

Ved at kende rådighedsbeløbet vil du nemt kunne få overblik over hvor mange penge, du har hver måned. Derudover vil det give dig mulighed for at spare op, samtidig med at det mindsker risikoen for at du får overtræk. Det er er samtidig et af de nøgletal som banken kigger på, hvis du en dag skal låne penge til noget. Derfor er det en stor fordel, at have styr på dette tal.


Læg et budget og overhold det

Hvis du kender dit rådighedsbeløb, og derfor kender dine faste udgifter hver måned, så er du allerede halvvejs til at have lagt et budget. Et budget er yderligere med til at skabe overblik over din økonomi, og på den måde også vise, hvad du bruger dine penge på og hvor meget. Et budget er opdelt i flere kategorier: Fast indtjening, faste udgifter og variable omkostninger.

Den faste indtjening betegner hvor mange penge, du får ind hver måned. Hvor de faste udgifter betegner, de udgifter som du har hver måned. De variable omkostninger betegner de udgifter, som ændrer sig fra måned til måned - det kan være tøj, biografture, mad og husholdning osv.

Når du har lagt et budget, og fået et overblik over hvad du bruger dine penge på, er det meget nemmere at se hvor du kan spare penge.


Benyt dig af fordele

Der er mange fordele at hente og derved mange penge at spare - det gælder bare om at lede ordentligt efter den. Studierabatten er blevet udbredt nu, og det er meget få steder, som ikke benytter sig af at hjælpe, de studerende på vej via rabatter. Det er dog ikke alle, som skilter lige godt med det. Det samme gælder pensionist og aldersrabatter, som snildt kan være gemt et sted, hvor du som kunde ikke lægger mærke til det. Derfor kan du med fordel spørge efter dem. Det skader ingen, at spørge om der er studie eller børnerabat. På den måde har du muligheden for i længden at spare penge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

MEST LÆSTE

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

Annonce