cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Fakta: 4 ting du skal undersøge inden du tager et lån

Der kan være forskellige grunde til at tage et lån. Hvis du står i en situation, hvor der lige pludselig kommer en uforudset udgift, som du ikke har mulighed for at betale, kan det være en god løsning af tage et lån.
23. oktober 2019 kl. 14:11 Af Capitalo

Annonce

Selvom mange mener, at det ikke kan betale sig at tage et lån, kan det redde mange uheldige situationer. Det kan også være, at du bliver inviteret til en eller anden form for socialt arrangement, hvor du mangler penge, hvis du skal kunne deltage. Arrangerer dine venner en rejse, eller mangler du tøj til en fødselsdagsfest? (sponseret link) Lån penge nu.

Hvilke lånetyper findes der?
Inden du tager et lån, er der flere ting, der er gode at undersøge. Der findes flere typer lån, som du kan tage. Med en enkelt søgning, kan du hurtigt finde forskellige lån på nettet. Fælles for dem alle er, at ansøgningsprocessen og udbetalingsprocessen er hurtig og enkel. Der findes bl.a. SMS lån, forbrugslån og kviklån. Alle lån kræver blot en mobil eller computer. Det er langt mere bekvemt end at skulle ned i banken og tage et lån. Samtidig skal du ikke stille sikkerhed for lånet. Låneudbydere på nettet er ikke interesseret i at vide, hvad pengene skal bruges på, som din bank ville være.

Hvad betyder de forskellige tal?
Når du skal tage et lån, er der forskellige tal, der er værd at have styr på. Først og fremmest er der selvfølgelig renten, men udover det kommer nogle yderligere gebyrer. Renten er en procentvis del af lånebeløbet, som du betaler hver måned for at låne pengene. Nogle yderligere gebyrer kan f.eks. være et opstartsgebyr. Derudover er der ÅOP, som er de årlige omkostninger. Hvis du kigger på ÅOP, vil det være den mest præcise indikator for, hvad lånet egentlig vil koste dig årligt. Du skal ikke lade dig snyde af, at et låns rente er lav. Gebyrerne kan nemlig godt gøre, at lånet i sidste ende bliver dyrere end et med en højere rente. Derfor er det bedst at se på ÅOP.

Sammenlign dine muligheder
Hvis ikke du vil ryge i en fælde, hvor du kommer til at betale langt mere end nødvendigt for dit lån, er du nødt til at tage dig tid til at sammenligne dine muligheder. Som sagt vil du lynhurtigt støde på en hel masse lån, hvis du søger på nettet, men det kan også godt være svært at finde rundt i. Det kræver en grundig sammenligning af lånene, hvis du vil finde det bedste og billigste. Her vil det igen være smart at kigge på ÅOP. Start med en grov udvælgelse og sorter hen ad vejen i takt med, at du bliver klogere på hvert lån. Dertil følger også, at det er vigtigt altid at læse alt det med småt, så du ikke snyder dig selv. Hvis du stadigvæk har svært ved at gennemskue hele markedet og finde rundt i de mange muligheder, kan du bruge en sammenligningstjeneste, som kan klare arbejdet for dig. Der findes hjemmesider, som specialiserer sig i at sammenligne lån for dig, så du hurtigt kan få et overblik.

Hav styr på din egen økonomi

Før du vælger at låne penge, er det også en god idé at undersøge din egen økonomi lidt nærmere. Hvis du lader dig friste og springer lidt for hurtigt ud i det, risikerer du, at du ikke får tænkt tingene godt nok igennem og pludselig står og ikke har råd til at betale dit lån tilbage. Hvis ikke du kan betale til tiden, vil lånet pludselig blive meget dyrere end forventet. Dog behøver du slet ikke ende ud i sådan en situation. Du kan undgå problemer med tilbagebetalingen, hvis du lægger et budget, inden du låner penge. Med et budget kan du hurtigt se, om der er plads i din økonomi til, at du kan vælge at låne nogle penge.

Det kan også være, at du er endt ud i at have flere lån på én gang. Hvis du er bange for at glemme en betaling, fordi det begynder at blive for uoverskueligt, er det også en god løsning med et budget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce