cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Godt naboskab er et effektivt middel til at undgå indbrud

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med de heri nævnte virksomheder. Artiklen kan indeholde sponsorerede links.

Sidste år blev der meldt omkring 29.000 indbrud til det danske politi. Faktisk er Danmark det land i Europa med flest indbrud pr. indbygger i private hjem. Heldigvis er antallet af indbrud i Danmark dalende, hvilket der er flere forskellige årsager til. Blandt andet er danskerne blevet bedre til at indbrudssikre deres hjem, vi hjælper hinanden som naboer, og vi beskytter hjemmet med alarmer.
10. september 2019 kl. 14:11 Af Falck

Annonce

Privat indbrudssikring bringer antallet af indbrud ned
Det giver næsten sig selv, at det er fornuftigt selv at indbrudssikre dit hus, hvis du gerne vil holde ubudne gæster væk. Jo nemmere det er at bryde ind, jo mere attraktivt er det for tyven. Vi bliver i Danmark bedre og bedre til at sikre vores hjem med vinduesbeslag, sikkerhedslåse, stålkarme osv., men der er dog stadig mange danske hjem, som endnu ikke har tilstrækkelig indbrudssikring på døre og vinduer. De er derfor ekstra udsatte for at få udbrud.

I udlandet ser man ofte, at der er langt større tradition for indbrudssikring. Det er mere udbredt at have bl.a. sikkerhedsdøre, vinduestremmer og høje mure rundt om grunden. Det punkt når vi næppe - og forhåbentligt ikke – i Danmark, men vi kan godt lade os inspirere lidt og blive endnu bedre til at sikre skallen af vores boliger.

Benyt dig af naboernes hjælp, hvis du vil undgå indbrud
Godt naboskab handler om andet og mere end at låne hinanden en kop sukker i ny og næ. Som naboer kan I nemlig også hjælpe hinanden med effektivt at sikre jeres respektive boliger imod indbrud. Det er et godt supplement til den mekaniske indbrudssikring.

Vil I på en vej eller en gade hjælpe hinanden med at holde indbrudstyve væk, gælder det om at sørge for, at samtlige boliger ser beboede ud, selvom nogle eksempelvis er på weekendtur eller på ferie. Tyve slår til, når de kan se, at der ikke er nogen hjemme, og derfor gælder det om at sikre, at de ikke kan gennemskue, om husets beboere er der eller ej.

Skal du passe din nabos hus, imens vedkommende er væk, kan du eksempelvis benytte dig af din nabos udendørs tørresnor, når du skal hænge tøj op. Ligeledes kan du smide affald ud i naboens skraldespand og sørge for at tømme postkassen. Har din nabo givet dig en nøgle til huset, kan du flytte rundt på småting i boligen og sørge for, at der ser en smule rodet ud. Du kan også med fordel lade lidt opvask stå fremme, så tyvene ikke kan spotte, at der ingen er hjemme.

Vær opmærksom på særlige afmærkninger
Indbrudstyve giver typisk besked til hinanden om, at forskellige boliger står tomme. Det gør de ved at markere de næste ”mål”, og disse markeringer bør du holde øje med – både ved din egen og ved naboens bolig. Tyvenes markeringer er diskrete for at sikre, at andre ikke lægger mærke til dem. Derfor kan de selvfølgelig også være svære at spotte. Ser du et tegn såsom en oprejst dørmåtte eller en kridtstreg ved husnummeret, kan det være udtryk for, at tyvene har udset sig netop din bolig.

Ud over at indbrudstyve benytter sådanne markeringer, kan de også finde på at ”teste” dig. Ved for eksempel at smide cigaretter eller andet mindre affald ved din bolig tester de, om du er hjemme. Er du hjemme, bliver affaldet sandsynligvis fjernet, hvor det modsatte kan tyde på, at du er bortrejst. Sørg derfor gerne for at holde området omkring din bolig rent og pænt.

Udover at være opmærksom på særlige markeringer, gøre brug af nabohjælp og sørge for mekanisk sikring af døre og vinduer, kan du også overveje at investere i en privatalarm. Så kan du i høj grad mindske risikoen for, at ubudne gæster slipper afsted med dine ejendele. Er du yderligere interesseret i privat tyverisikring, kan du blandt andet købe det igennem (sponseret link) Falck Alarm by Verisure. Så er du godt sikret mod indbrud.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce