cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce - Guide: Sådan finder du drømmeboligen

Er du ved at gøre klar til at begynde boligjagten efter din drømmebolig?
29. november 2017 kl. 15:31 Af Annonce

Boligkøb er en af de største beslutninger vi tager i livet, og der er meget, som du skal overveje inden du vælger din kommende bolig. Samtidig kan det godt være noget af en jungle at finde rundt i boligmarkedet. Vi har derfor lavet denne guide til at finde drømmeboligen.

Start med en tur i banken
Inden du begynder den helt store boligjagt er det altid en god idé at starte med en tur i banken. Næsten alle skal nemlig ud og låne penge for at kunne købe en bolig. Det er en fordel at starte med bankturen, da du så ikke risikerer at forelske dig i en bolig for bagefter at finde ud af, at du ikke kan låne nok penge til at finansiere boligkøbet.
Det er derfor rart at vide på forhånd, hvor mange penge du kan låne
Hvis du ikke har mulighed for at få et traditionelt banklån eller realkreditlån kan du overveje alternative finansieringsmuligheder. Du kan fx tage et pantebrevslån. Når du tager et pantebrevslån får långiver pant i den købte bolig, og derfor er det ofte nemmere at få et pantebrevslån.
Du kan også bruge et pantebrevslån til at finansiere en del af boligen, hvis du fx får finansieret noget af boligen via et realkreditlån, kan et pantebrevslån finansiere den sidste del.

Skriv en liste med dine kriterier
Når du begynder at kigge på boliger, kan du lave en liste med de kriterier du har til din drømmebolig. Du har garanteret en masse tanker om, hvor stor en bolig du godt kunne tænke dig, hvor den helst skal ligge, og måske en masse andet, som der helst skal være, for at det er din drømmebolig.
For at få et overblik og gøre din boligjagt nemmere kan du derfor overveje at skrive ned hvad der er vigtigst for dig ved din nye bolig, og hvad der betyder knap så meget. Hvis du gør det, bliver det meget nemmere at vælge mellem forskellige boliger.

Snak med ejendomsmæglere i flere byer
Når du er i gang med at kigge på boliger, kan du med fordel snakke med ejendomsmægleren i de byer, som du kigger efter bolig i. Fortæl ejendomsmæglerne om, hvad du leder efter, og bed dem om at kontakte dig hvis de får fat i noget, der kunne være interessant for dig. Det kan være med til at sørge for, at du ikke går glip af gode boliger, da de bliver holdt opdateret af en ejendomsmægler.
Og ejendomsmæglerne vil hellere end gerne fortælle dig om, når de får nye boliger. De er jo kun interesseret i at sælge boligerne hurtigt, så derfor vil de garanteret gerne holde dig opdateret.

Overvej hvad en bolig kan blive til
Når du er ude at kigge på boliger, er det en god idé, at tænke over hvad en bolig kan blive til. Hvis du fx er ude at kigge på en bolig med mørk maling på væggene, lange gardiner og mange møbler, kan det godt være svært at se hvad denne bolig kan udvikle sig til, når du begynder at indrette dig.
Ment tænk fx over hvor stor en forskel lidt ny maling kan gøre i et rum. Og når du først går i gang med at indrette dig, bliver boligen til noget helt andet, fordi det er dine personlige ting, der kommer ind i boligen.
Du kan fx tænke over, hvad et soveværelse kan blive til med en elevationsseng, lidt hvid maling og et par flotte lamper. Hvis du tænker i muligheder, når du kigger på boliger, risikerer du ikke at sortere en ellers god bolig fra pga. noget mørk maling eller andet, som måske ikke er helt i top lige nu.
Du kan også overveje hvad du kan gøre ved en bolig med større projekter. Hvis der fx er to små rum kan du prøve at forestille dig hvordan det kunne blive med et stort rum i stedet for. Du får en meget bedre mulighed for at finde drømmeboligen, hvis du hele tiden tænker på hvad der er muligt at gøre ved en bolig.

De praktiske papirer
Når du kigger på boligmarkedet, er det vigtigt at huske at kigge på de praktiske papirer. Det er fx utroligt vigtigt, at du husker at kigge på tilstandsrapporten for huset, så du ikke risikere at købe et hus med skader eller andet, som vil komme til at koste dig penge.
Samtidig er det også vigtigt, at papirer som købskontrakt og skøde bliver lavet ordentligt. Her kan du med fordel overveje at benytte dig af en boligadvokat, da det godt kan være svært at lave papirerne selv. Det koster selvfølgelig lidt at have en boligadvokat med, men det er ofte pengene værd mod sikkerhed om, at alt går som det skal med dit boligkøb.

Sov en ekstra gang
Vores allersidste råd er at sove en ekstra gang inden du tager den endelige beslutning. Boligkøb er en kæmpe beslutning og det er derfor altid en fordel at sove en ekstra gang, inden du skriver under på købskontrakten.
Du har selvfølgelig en fortrydelsesret, når du har skrevet under, men det er alligevel rart at sove på det, inden du beslutter dig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce