Annoncørbetalt indhold

Annonce: Hvad er et kredittkort?

Når man skal have et betalingskort, er der flere muligheder.

De fleste har et kredittkort eller debetkort, som man kan bruge over hele. Bliv her klogere på, hvad forskellen er.

Debetkort
Vælger man et debetkort som løsning, så betyder det, at beløbet bliver trukket på din konto lige efter, at Nets har registreret transaktionen. Et almindelig (visa) dankort er et eksempel på sådan et kort, på trods af, at man i daglig tale kalder det for ”kredittkort”. Har man et debetkort, er det altid tilknyttet en bankkonto.
Kortet kan bruges til både e-handel og i de fleste forretninger. Nogle gange kan det også være en gyldig identifikation, hvis man f. eks skal med toget eller ind på et diskotek.
Der er, med sådan et kort, mulighed for at lave et overtræk. Det er lidt forskelligt, hvor højt et beløb, der er tale om, før det bliver afvist.
Mange banker tilbyder nogle kort, der hedder noget med debet, f. eks MasterCard debet, men disse har en særlig form. Forskellen er, at de har en saldo, der er kontrolleret. Det betyder, at man ikke kan hæve over på dem. Så forsøger man at bruge flere penge, end man har i en butik, vil der ikke komme overtræk, men en ren afvisning af kortet. Visa Electron og Maestro fungerer på samme måde.

Købe varer på kredit
MasterCard, Diners Club, Eurocard, Benzinkort og American Express er alle typer af kredittkort. Her er kendetegnet, at der er en længere afregningstid. Man får som oftest én samlet regning om måneden. Det vil sige, at når man handler med sit MasterCard, bliver transaktionen ikke registreret med det samme.
Ved et kredittkort, vil der typisk være 45 dages kredit. Almindeligvis får man sin regning d. 15 hver måned. Her gøres alle de køb, man har foretaget den seneste måned, op – og de skal betales inden den 1. Det giver samlet en tid på 45 dage. Besøg (sponseret link) kredittkortinfo.no for at se deres kredittkort test.
Fordelen ved sådan et kort er, at de kan bruges millioner steder, rundt omkring i verden. Er man meget i udlandet, kan dette have stor betydning. Dertil kan mange tilbyde en attraktiv rejseforsikring eller lignende ydelse, der passer lige præcis til ens behov. Det er billigere at bruge kredittkort end debetkort i udlandet. Når man rejser er det vigtigt, at have styr på, hvor stor den maksimale kredit er. Det kan være, at hotellet reserverer et større beløb, og så står man pludselig uden penge i en butik.
Vær opmærksom på, at gebyret for at foretage en transaktion (også ved e-handel) er højere end ved et debetkort, ligesom det ikke er gratis at hæve i en automat. Det er de ulemper, der bør overvejes. Man kan heller ikke lave et helt normalt overtræk med dette kort. Der bliver hver måned stillet et beløb til rådighed, og når det slipper op, er der tomt for penge. Så selvom saldoen kun bliver gjort op en gang om måneden betyder det ikke, at man kan bruge penge, man ikke har.
Man kan dog låne, hvis man har et kredittkort. Det foregår på den måde, at man laver en aftale udbyderen om, at man f. eks kan bruge op til 40.000 kr. Så betaler man en procentdel af det, hver måned. Der vil typisk være omkring 3 % - eller hvor meget, man ønsker.
Det er lidt sværere at få kredittkort end debetkort, og man kan blandt andet ikke få et, hvis man er havnet i RKI eller Debitor.

Fordelen ved at bruge kort
I modsætning til at bruge kontanter, så er der en vis sikkerhed i forhold til at bruge et kort. Det er også rart, at alle transaktioner bliver behandlet elektronisk, hvorefter man kan gå ind, og få et overblik over sin økonomi. Det gør det langt nemmere, at lave et budget over sin økonomi. Der kan være mange fordele ved at anvende debetkort – i form at rabat på flyrejser, forsikringer og lignende.
Til sidst kan der også være en sikkerhed i, at man kan spore udgifterne, og har rettighed i forhold til transaktioner som forbruger. Det er heller ikke fysisk sikkert, at gå rundt med en stor mængde kontanter på sig.
Den absolut største forskel imellem et kredit- og debetkort er, at der ved debet er en forskydning i forhold til, hvornår pengene bliver trukket. Man får et beløb (der ikke kan overskrides) ved et kredittkort, og hos ved et debetkort er det muligt at lave overtræk.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • ANN_Hvad-er-et-kreditkort