cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Kviklånets ABC

Tiderne, hvor et forbrugslån var noget, man fik ved at stryge sin fineste skjorte og gå ned i banken for at charmere bankrådgiveren, er længe forbi.
16. april 2018 kl. 13:52 Af Annonce

Det betyder ikke, at mange danskere ikke stadig opsøger de hurtige lån, der kan give lidt ekstra på lommen, men i modsætning til tidligere optages disse lån ikke nødvendigvis gennem de traditionelle, store banker.

Hvad er den nye type lån? Hvordan optages de? Hvem kan optage dem - og ikke mindst hvad er de umiddelbare fordele og ulemper ved denne type lån? I dette indlæg vil ovenstående spørgsmål blive besvaret, således at du bliver klogere på det nemt tilgængelige kviklån.

Hvad er et kviklån?
Kviklån er et af de mest populære lånetyper i Danmark, da det er nemt, effektivt og hurtigt at optage et lån på privat vis. Kviklånet er, som navnet påpeger, et lån, der hurtigt kan optages, uden at kunden skal stille nogen form for sikkerhed. Derfor skal udbyderen ikke informeres om, hvad pengene skal bruges til.

Det hurtige lån, der i langt de fleste tilfælde kan optages over internettet, bliver ofte brugt til lånerens private forbrug - altså er det et forbrugslån. Hos mange banker stilles der krav til, hvad de lånte penge skal bruges til. De fleste kviklån stiller ingen af disse krav.

Meningerne om det nemme lån er mange; der findes både succes- og rædselshistorier. Derfor bør beslutningen om at optage et sådan lån naturligvis optages på et oplyst og velovervejet grundlag. Man står som nævnt udenfor bankens sikkerhed og bør derfor også være sikker på, at ens økonomi kan klare den forpligtigelse, det er at skulle betale lånet tilbage igen.

Hvem kan opnå et lån?
For at optage et kviklån skal man være fyldt 18 år. Hermed er man myndig - altså juridisk voksen - og kan foretage og stå til ansvar for alle økonomiske beslutninger. Ligesom bankerne har låneudbyderne også en række krav til, hvor gammel deres lånere må være; derfor kan nogle kviklån kræve, at du er ældre end blot 18.

Nogle kviklån kræver også, at man har en fast indtægt. Dette krav stilles ikke af alle låneudbydere, men af de fleste som en forsikring om, at låneren har mulighed for at betale pengene tilbage. Indtægten er, afhængig af kviklånsudbyder, månedlig eller årlig.

Foruden alderskravet og det eventuelle forsikring om fast indtægt, kan et kviklån også kun optages af privatpersoner, der ikke er registreret i RKI eller Debitor Registret.

Hvorfor bør man - og hvorfor bør man lade være?
Der er både fordele og ulemper ved at optage et kviklån. Det afhænger af lånerens egen mulighed for at betale de lånte penge tilbage. Det er en klar fordel med lånet, at der ikke behøves at stille sikkerhed, men at lånet derimod hurtigt kan optages til ethvert foretagende.

Omvendt bør man være sikker på, at man kan betale lånet tilbage, så det ikke ender med at være dyrere, end hvis man i stedet havde sparet op.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce