cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Lolland-Falster tiltrækker flere og flere virksomheder

Over de seneste år har flere og flere virksomheder valgt at slå sig ned på Lolland-Falster. Her tæller både danske og udenlandske forretninger. Også flere nyopstartede virksomheder vælger Lolland-Falster som primær arbejdsplads. Det er der flere gode grunde til.
01. november 2019 kl. 11:09 Af Capital Box

Annonce

Ny virksomhed på Lolland-Falster Uanset om der er tale om en ældre virksomhed med mange år på bagen eller en helt spæd forretning, skal der under en flytning af virksomheden tænkes over alt fra lokation af kontorplads til finansiering af flytningen. Når virksomheder vælger at flytte til Lolland-Falster – eller et andet sted i landet – vil det oftest være en omkostningsfuld affære. Det er derfor vigtigt, at placeringen vælges med omhu, inden teltpælene rykkes op.

En af de store fordele ved at vælge Lolland-Falster som lokation for virksomheder er, at det er væsentligt billigere at leje eller købe et kontorlokale her end i eksempelvis København. De lave omkostninger ved at placere virksomheden på Lolland-Falster er altså med til at forklare, hvorfor antallet af virksomheder stiger netop her i disse år.
På trods af lave købs- og lejeomkostninger får de fleste virksomheder alligevel brug for et (sponseret link) erhvervslån til virksomheder for at kunne finansiere flytningen.

Når det kommer til erhvervslån og lån til virksomheder generelt, er det væsentligt, hvor virksomheden ligger placeret. Mange låneudbydere vurderer nemlig virksomheden og dennes vækstpotentiale forud for en låneaftale på et erhvervslån. For at kunne få en god låneaftale, er det således vigtigt, at virksomheden ligger taktisk placeret i forhold til at skabe fremtidig vækst. Hvis Lolland-Falster eller omegnen er en taktisk god lokation for virksomheden, kan det derfor have indvirkning på erhvervslånet.

Tæt forbindelse til København og Hamborg
Fra Lolland-Falster har virksomheder kort afstand til både København, Malmø og Hamborg. Den korte afstand til de to store byer kan være med til at skabe en større handel og kontakt med det nordiske marked. Også det faktum har over de seneste år tiltrukket mange virksomheder til Lolland-Falster.

Derudover finder mange startups det fordelagtigt at være tættere på deres brugere og kunder, sammenlignet med hvad der er muligt i en storby som København, hvor man som nyopstartet virksomhed hurtigt kan forsvinde i mængden. Det mindre samfund, som Lolland-Falster udgør, kan altså også vise sig at have en positiv indvirkning på mindre og nye virksomheder, som endnu ikke har fastgjort sig helt på det danske marked.

Både en fordel for virksomhederne og for indbyggerne
At virksomheder blomstrer frem på Lolland-Falster er ikke blot en fordel for virksomhederne selv. Den øgede vækst i virksomheder i området er også med til at øge beskæftigelsen blandt indbyggerne. Derfor er der i øjeblikket flere indsatser i gang for at rekruttere kvalificeret arbejdskraft til virksomheder på Lolland-Falster.

Gennem disse initiativer er formålet at styrke både de lokale virksomheder og borgerne. Med flere virksomheder følger også flere forskelligartede og mangfoldige opgaver, og det gør, at borgere med forskellige baggrunde i højere grad kan finde beskæftigelse på Lolland-Falster.

Borgere på Sydsjælland har ligeledes flere beskæftigelsesmuligheder, når virksomheder flytter til Lolland-Falster. Køreafstanden fra de sydligste byer på Sjælland er nemlig i mange tilfælde kortere til Lolland-Falster end til København.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce