cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Økonom - Gode råd til at låne penge

Når man låner penge, skal man altid tænke på, hvorfor man skal bruge pengene.
12. juli 2018 kl. 10:49 Af Annonce

Det er aldrig en god idé at låne penge uden noget formål. Men det er låne penge er i sig selv ikke farligt. De fleste af os låner penge i løbet af vores liv. Det er især boliglån, som gør, at nærmest alle danskere på et eller andet tidspunkt låner penge. Uden boliglån ville det være umuligt for os at købe en bolig, da det er de færreste, som har mange millioner liggende.
Der kan selvfølgelig være mange andre årsager til at låne penge, og derfor findes der i dag også en række forskellige lånetyper. De mest almindelige, udover boliglån, er banklån, billån, kassekredit og hurtiglån.
Sidstnævnte skal man passe på, hvis man spørger økonomen Morten Bruun Pedersen, som er ansat i Forbrugerrådet. Han giver i Fagbladet 3F en række tid, hvorfor man skal tænke over hurtiglån, også kaldet forbrugerlån. Han giver også 3 gode bud på, hvordan man får bedre styr på sin økonomi med gæld.

Derfor skal du passe på
Ingen låner penge ud uden at de tjener på dem. Det giver sig selv, da det at låne penge ud selvfølgelig er en forretning. Det er der intet galt med, men det betyder blot, at du altid skal vide, hvad du skal betale tilbage.
Ved mange lån ender du med at betale mange penge tilbage. I nogle tilfælde kan du ende med at betale 3 gange så mange penge tilbage, som du lånte. Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du f.eks. har købt en ny computer til 5.000 kr.
Derfor er det vigtigt, at du altid finder ud af, hvor meget du betaler i rente, og hvad du helt præcist skal betale tilbage. Der findes heldigvis en række gode sider, hvor de sammenligner de forskellige lån for dig. Lån penge online(sponseret link) er helt fint, når du blot har fundet det bedste lån. Det bedste lån er det, som ender med at koste dig færrest penge.

Gode råd til at låne penge
Først skal du beslutte dig for, om du har andre muligheder end at låne penge. Det kan være, at du slet ikke behøver det, som du gerne vil købe. Det er også værd at overveje, om du kan låne penge steder, hvor du betaler en lavere rente. Hvis du låner af din familie, kan du endda slippe for at betale renter, men selvfølgelig er det altid værd at overveje, om du vil blande penge og familie sammen.
Mange vælger at få en kassekredit i banken, men det er ofte lige så billigt med de mange hurtiglån. Tværtimod vil et banklån ofte være billigere, men her skal du overbevise banken om, hvorfor du skal have lov at låne.
Det bringer os til sidste råd, som er, at du skal holde styr på din økonomi. Når du har styr på økonomien har det to fordele. 1. Det er lettere at låne penge, og 2. du har ofte slet ikke brug for at låne penge.
Tænk over disse ting inden og efter, du har lånt penge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce