cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Refinansiering af et lån kan hjælpe dig økonomisk

Refinansiering af lån vil sige, at man finansierer kreditter på en ny måde.
17. december 2019 kl. 10:04 Af Refinansiere.net

Det vil typisk være en bank eller et kreditfirma, der hjælper dig med at få dit lån lagt om til en anden type. Formålet med at omlægge aftalen er selvfølgelig at gøre det billigere.
I det følgende er beskrevet tre forskellige typer af lån, og muligheder for hvordan man kan refinansiere dem.

For dem med forbrugsgæld
Forbrugsgæld hører til de dyrere typer af lån rentemæssigt, man kan måske have stået i akut pengenød og være tvunget til at tage et forbrugslån fordi man har været ledig i en periode. Hvis man så efterfølgende er kommet i arbejde har ens muligheder for at optage andre typer af lån typisk forbedret sig.
Hvis man gerne vil have renten på sine lån ned er det bestemt værd at kontakte flere banker og høre om de kan hjælpe en med refinansiering.
Hvis man har fået en højere indtægt kan man som regel forhandle sig til en lavere rente, så ved at optage et banklån med en rente på måske 9,5 % i rente kan det være en god forretning at bruge de penge til at udbetale et forbrugslån med en rente på eksempelvis 20 %.
Har du flere forskellige lån er det som regel altid også en god ide at få dem samlet et sted, så man undgår at betale gebyrer til flere forskellige firmaer.

Læs mere om refinansiering her (sponseret link): www.refinansiere.net.

Flyt dit billån
Mange bilforhandlere tilbyder også finansiering af billånet, men det er ikke i alle tilfælde den billigste løsning.
Hvis man har købt sin bil med finansiering hos forhandleren og finder ud af, at man kunne have lånt pengene i sin bank er det blot at bede banken om at hjælpe en med at få udbetalt billånet hos forhandleren og placere lånet i banken, hvor man i forvejen er en loyal kunde, og derfor kan få en billigere rente. Hvis ens økonomi er blevet bedre end siden billånet blev tegnet.

Hvad betaler du for dit hjem?
Bag ved et boliglån ligger nogle obligationer, som er købt til en bestemt rente, og hvis disse obligationer er steget i værdi siden ens lån er blevet optaget kan de sælges. Derfor kan man som indehaver af lånet tjene penge på det salg.
Banken eller kreditforeningen, som lever af at udbyde lånene til deres kunder er også eksperter på de forskellige typer af finansiering. De holder løbende øje med markedet, som ændrer sig hele tiden i forhold til renten, og kan derfor tilbyde kunderne refinansiering.
De tager naturligvis et gebyr for at refinansiere, altså omlægge, kundernes lån, men derfor kan det stadig være en god forretning for kunden. Man bør dog altid sætte sig grundigt ind i forholdene omkring sine lån, da man jo i sidste ende selv er ansvarlig, og bankrådgiverne kun kan rådgive ud fra deres prognoser og beregninger.

Sammenlign gebyrer
Det er en rigtig god idé, at sammenligne de gebyrer/renter, der er ved refinansiering. Før man ansøger om en ny kredit, er det endvidere hensigtsmæssigt at sætte sig ind i de regler, der gælder for at refinansiere forskellige typer banklån.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce