cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Samlelån: Få flere penge i hverdagen ved at samle dine lån

Har du flere større eller mindre lån, findes der muligheder, der sørger for, at du kan optimere disse. Det sker via såkaldte samlelån og betyder i praksis, at du kan spare penge på afdraget på dine lån, ganske simpelt ved at samle dem i ét. Læs meget mere om dette her nedenfor, og lær mere om din muligheder for at få bedre vilkår inden for lån og afbetaling.
17. november 2020 kl. 07:00 Af Ekstra Bladet - Låneguide

Hvad er et samlelån og hvordan finder jeg det bedste til min situation?

Samlelån går først og fremmest ud på at skabe overblik over dine øvrige lån ved, som navnet også antyder, at samle disse under ét. Udover det overbliksskabende aspekt har samlelån også som fordel, at det i mange tilfælde er muligt at spare penge på områder såsom renter og gebyrer.

Men kan det virkelig passe, at det er en god idé at optage et nyt lån for at få styr på sine andre lån? Tanken kan for mange virke både skræmmende og selvmodsigende, og som hovedregel er det da også rigtigt, at det kan være problematisk at optage flere lån for at dække eksisterende af slagsen. Med et samlelån gælder dog lidt andre spilleregler, da dette netop har til formål at skabe overskuelighed og overblik samt en rente, der er til at overkomme. Med et samlelån er det netop muligt at få det nødvendige overblik, som visse folk kan have brug for, før de igen kan få styr på deres økonomi og kommer ud af en situation med gæld.

Har du en idé om, at du måske er målgruppen, der kunne have gavn af et samlelån, kan det være en god idé at komme i gang med at undersøge sagen til bunds. Der findes nemlig mange forskellige udbydere af samlelån, og det kan derfor være noget af en opgave at finde det rette, der passer til netop dig og din låne-situation.

Heldigvis findes der dog muligheder og oversigter til sammenligning, som sørger for, at du kan finde frem til det (sponseret link) billigste samlelån til netop din situation. På den måde kan du også tage en kalkuleret vurdering af, hvorvidt denne type lån overhovedet er det rette for dig. Ikke alle har nemlig gavn af et samlelån, og det er derfor vigtigt og værdifuldt at overveje og analysere din situation nøje. Snak for eksempel gerne med andre om situationen, hvis du er i tvivl om fordele, ulemper og konsekvenser.


Disse ting vil du finde i oversigter over lån og samlelån

- Beløbet, som du kan låne i forbindelse med samlingen af dit lån. Her vil det ofte være den øvre grænse, der er relevant, alt efter hvor mange og hvor store lån, du har optaget. Det er derfor vigtigt, at du forsøger at danne dig et overblik over din situation og den samlede mængde penge, som du allerede på nuværende tidspunkt skylder væk til en eller flere udbydere af lån.

- Du vil også finde løbetiden angivet, som indikerer den tid, du efter indgåelse af aftalen om samlelånet, får afsat til afbetalingen af dette nye lån. Igen er det vigtigt, at du kigger på din konkrete situation, så du kan finde ud af, hvad der er realistisk, og hvad der kan give mening for netop dig. En lavere løbetid er generelt favorabel, når det handler om de samlede omkostninger, men omvendt kan dette også resultere i højere månedlige tilbagebetalinger.

- Udbetalingstidspunktet kan i visse tilfælde være relevant for dig, der søger at få styr på din økonomi og din gæld ved hjælp af et samlelån. Disse vil du finde angivet for de enkelte udbydere på oversigtssiderne. De angiver et estimat, der blandt andet kan variere alt efter udbyderens specifikke samarbejde med din bank.

- Sidst og måske vigtigst af alt finder du ÅOP angivet. ÅOP er en forkortelse, der dækker over de ærlige omkostninger i procent for det pågældende lån. Det er altså disse, der indikerer, hvor meget det enkelte lån eller samlelån reelt vil koste dig. Denne faktor er særligt væsentlig at have for øje, hvis du står i en situation, hvor du ser dig nødsaget til at optage et lån. Jo lavere ÅOP, jo bedre vil dine vilkår være.


Lån med omtanke

Refinansiering med samlelån kan i visse tilfælde være en vej til hurtigere at blive gældfri. Dette er fordi, du samler alting i én bank. Det er dog vigtigt at huske, at hver situation er unik. Sæt dig derfor grundigt ind i, hvorvidt dette er det rette for dig, og om det reelt vil komme dig til fordel. Husk også altid at overveje hvorvidt du har andre holdbare alternativer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce