cookie-og-privatlivspolitik
Sofie Flader (med bolden) er en af de tre NFH-spillere, der har en fortid hos aftenens modstander Aarhus United
Sofie Flader (med bolden) er en af de tre NFH-spillere, der har en fortid hos aftenens modstander Aarhus United
Foto: Ingrid Riis

Sport

- Aarhus er en helt anden kaliber

Første reelle styrkeprøve for NFH efter to pligtsejre over bundhold.
10. september 2021 kl. 10:50 Af Thomas Jensen

NYKØBING NFH har fået en fremragende men også forventet start på sæsonen med to sejre over de to formodede bundhold i Håndboldligaen, Skanderborg og Ringkøbing, der forventes at skulle kæmpe for undgå den direkte nedrykning til 1. division.

I aften venter imidlertid en modstander af en ganske anden størrelsesorden, når Aarhus United er modstanderen i Aarhus Stadionhal.

En modstander, som NFH har haft det meget svært med, især når kampene er foregået i den jyske hovedstad. Senest ødelagde aarhusianerne NFH's ellers glimrende start på slutspillet i sidste sæson med en hjemmesejr, og det udspillede reelt falstringernes muligheder i kampen om medaljerne.

- Aarhus er en modstander af en helt anden kaliber, end vi har mødt indtil nu, erkender NFH-træner Jakob Larsen, der i samme åndedrag tilføjer:

- Og vi har desværre ikke de bedste minder fra Aarhus Stadionhal. Af en eller anden årsag, har vi det altid svært deroppe, men det skal vi selvfølgelig se, om vi kan lave om på.

Annonce

Neesgaard er profilen

Jakob Larsen har set de første to kampe aarhusianerne har spillet mod Herning-Ikast og Randers, der har resulteret i et nederlag mod Herning-Ikast og en sikker sejr i Randers.

- Deres hold er bygget om omkring Mathilde Neesgaard, der er deres store profil med 13 scoringer senest mod Randers, fortæller Jakob Larsen, der også kan huske tilbage på deres seneste indbyrdes møde i Aarhus, hvor Mathilde Neesgaard scorede 12 gange.

Derfor kunne en god gammeldags mandsopdækning af Mathilde Neesgaard være et nærliggende greb i den taktiske værktøjskasse, men det tror Jakob Larsen er måden at gøre det på.

- Den går ikke i moderne håndbold. De øvrige spillere er så stærke i duelspillet, at det ville give alt for meget plads. Og udover det kan de jo bare sætte en ekstra markspiller på banen, så er det udlignet, forklarer han.

- I stedet skal hun mødes lidt højere i banen, inden hun får lov at fyre sine skud af tæt under forsvaret, vurderer Jakob Larsen, der til tider har haft det svært overfor sin kollega på den modsatte trænerbænk, Heine Eriksen.

Annonce

- Han er dygtig til at ændre slagets gang med nogle taktiske justeringer, og spillerne er fuldstændig bevidste om, hvad de skal, kommer det rosende Jakob Larsen om dagens modstandertræner.


Tidligere Aarhus-spillere

NFH burde dog have et udmærket kendskab til Aarhus United, da man har tre tidligere Aarhus-spillere i truppen i skikkelse af Celine Lundbye Kristiansen, Sofie Flader og Charlotte Mikkelsen. Sidstnævnte kommer ikke på banen i aften, da hun er korsbåndsskadet.

Der er heller ikke udsigt til, at de øvrige skadede spillere i NFH-truppen bliver klar til et comeback i aften, så det bliver den samme smalle trup, som skal bære det igennem og forsøge at tage to vigtige point med hjem i bussen.

Der er kampstart kl. 18.45, og Radio SydhavsØerne sender som altid direkte fra kampen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE