cookie-og-privatlivspolitik
Rikke Læntver Sevecke i en tegnet udgave i sin nye Everton-spilletrøje.
Rikke Læntver Sevecke i en tegnet udgave i sin nye Everton-spilletrøje.
Foto: Tegning: Everton FC

Sport

- Det er et trin op ad stigen

Rikke Sevecke glæder sig til den nye karriere i Everton i den engelske Super League.
29. juli 2020 kl. 18:00 Af Torben Mølgaard

Annonce

LIVERPOOL Der var stil over det, da fodboldspilleren Rikke Læntver Sevecke for et par uger siden ankom til England for at skrive under på en to-årig kontrakt med sin nye klub, Everton.

Hun blev hentet i lufthavnen i Manchester i en stor Mercedes og straks fragtet til klubbens anlæg i udkanten af Liverpool.

- Jeg fornemmede med det samme, at der er velordnede forhold i min nye klub, fortæller en begejstret Rikke Sevecke i telefonen fra Liverpool, hvor hun er blevet installeret i en lejlighed midt i Beatles-byen.


Udnyttede klausul

Rikke Sevecke udnyttede en klausul i sin to-årige aftale med den franske klub FC Fleury '91 til at forhandle til anden side efter den første sæson, der blev afbrudt i marts og aldrig spillet til ende på grund af corona-epidemien.

- Den engelske liga er mere jævnbyrdig med stor konkurrence i hver kamp, siger Rikke Sevecke om en vigtig grund til klubskiftet.

Everton, der spiller i den bedste engelske række, Women's Super League, har længe haft den 24-årige danske forsvarsspiller i kikkerten.

Klubbens skotske manager Willie Kirk har fulgt Rikke Sevecke gennem tiden i Frankrig og også på det danske landshold.

- Rikke er talentfuld, og hvis hun fortsætter den positive udvikling, kan hun blive en af de bedste centerforsvarere i Europa, lyder roserne fra Willie Kirk.


Spiller igen for "de blå"

- Det er selvfølgelig meget at skulle leve op til, men jeg føler mig parat til at tage et skridt op ad stigen til det næste niveau, siger Rikke Sevecke, der fik sin fodboldopdragelse hos "de blå" i B.1921.

Og nu skal hun så igen spille for "de blå" i Liverpool, der i sidste sæson blev nummer seks i ligaen med 12 hold.

Rikke Sevecke er blevet positiv overrasket over de fantastiske faciliter på klubbens træningsanlæg, der ligger i Finch Farm i den sydøstlige udkant af Liverpool, hvor Premier League-klubbens ungdomsakademi også træner.

- Der bliver kræset om os både fysisk og mentalt, så der er helt perfekt, fortæller Rikke Sevecke.

Efter et par uger med let træning i små grupper - på grund af corona-restriktioner - tager Everton i denne uge for alvor hul på forberedelserne til den kommende sæson, der efter planen begynder i weekenden 5.-6. september.

Women's Super League har udviklet sig til en commerciel succes med stor medieinteresse. Rækken består primært af klubber - kendt fra mændenes Premier League.

Det vil sige, at Rikke Sevecke kan se frem til kampe mod f.eks. Chelsea, Manchester City og Arsenal, der har domineret de seneste sæsoner, men også Manchester United, Tottenham, West Ham og Brighton spiller i den bedste række.

- Det bliver så fedt, lyder det glædestrålende fra danske landsholdsspiller.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce