cookie-og-privatlivspolitik
LF-seriedommer Jacob Andersen opfordrer alle til at melde sig til dommerkursus.
LF-seriedommer Jacob Andersen opfordrer alle til at melde sig til dommerkursus.
Foto: Anders Knudsen

Sport

- Det er verdens bedste hobby

Tilbud på dommerkursus for at lokke nye aspiranter til.
13. februar 2020 kl. 19:10 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Fodbolddommersituationen på Lolland-Falster har aldrig været mere kritisk end nu, da dåbsattesten på en lang række nuværende dommere er 50 år gammel eller mere..

Derfor er DBU Lolland-Falsters dommerudvalg gået på charmeoffensiv med et godt tilbud. For 500 kroner kan man tage fodbolddommerkortet over to weekender og en enkelt aften ved eksamensbordet.

- Lige nu er der seks tilmeldte, og vi skulle gerne op på et to-cifret antal. Men uanset hvad gennemfører vi kurset, der begynder 22. februar, understreger formanden for dommerudvalget Michael Skaarup.


Lynkarriere

En af dem, som tog imod et lignende tilbud tilbage i starten af 2017, er 31-årige Jacob Andersen, der - som det eneste - fortryder, at han ikke tog dommereksamen noget før.

- Det er verdens bedste hobby. Du får simphelt hen så meget menneskelig erfaring ud af at være dommer, og som ungt menneske får man også noget hår på brystet, fortæller Jacob Andersen, der selv har gjort lynkarriere og i den kommende sæson rangerer som dommer i LF-serien og den sjællandske serie 1.

- Jeg kan kun anbefale alle, der interesser sig for fodbold, til at tage dommerkortet, siger Jacob Andersen, der selv spillede serie 2-fodbold i Errindlev, men da holdet faldt lidt fra hinanden, ville han stadig gerne være en del af fodboldverdenen og meldte sig derfor til et dommerkursus.


Vejleder

- Det kan også være forældre, der melder deres børn til kurset for at give dem noget ekstra i rygsækken. Det har jeg set flere gode eksempler på, siger Jacob Andersen, der selv havde en vejleder med ud i de første kampe, så han ikke stod fuldstændig alene.

- Det vil der altid være i starten, for selv om man kun dømmer ungdomskampe i den første sæson, kan der sagtens være spillere, trænere eller forældre, der kræver lidt ekstra opmærksomhed, og det lærer man hurtigt at tackle på sin egen måde, understreger dommeren.

Han har store ambitioner på vegne af sin dommergerning og vil gerne så langt op i rækkerne som muligt.

- Selv om jeg er startet lidt sent, så håber jeg stadig, at der er mulighed for, at jeg kan vinke eller dømme i divisionerne en dag. Det er min store målsætning, lyder det stålfast fra Jacob Andersen.

Han opfordrer derfor alle til meldte sig til dommerkurset, hvor der er sidste tilmelding i morgen ved at henvendte sig på DBU Lolland-Falsters kontor på tlf. 54 82 67 68.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce