cookie-og-privatlivspolitik
Den forhenværende NFC-spiller Jakob Bonde Jensen (th) debuterer i Superligaen i søndagens udekamp mod FC Nordsjælland.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

- Det har jeg altid drømt om

Nykøbingenseren Jakob Bonde Jensen glæder sig til debuten i Superligaen.
16. juli 2021 kl. 18:30 Af Torben Mølgaard

VIBORG Da Jakob Bonde Jensen i sensommeren 2018 skiftede fra Nykøbing FC til Viborg FF, lagde han ikke skjul på, at det var med ambitionen om at komme til at spille i Superligaen.

Holdet fra den midtjyske domkirkeby lå på dette tidspunkt - som Nykøbing FC - i 1. division, og der skulle gå næsten tre år før målsætningen om fodbold på første klasse blev opfyldt.

- Det er fantastisk, og jeg glæder mig helt vildt til debuten i Superligaen, lyder det fra 27-årige Jakob Bonde Jensen, der har kontrakt med den midtjyske "fodsportsforening" til sommeren 2024.

- Jeg har egentlig aldrig tvivlet på, at det skulle lykkes at rykke op, og specielt ikke efter ansættelsen af Jacob Neestrup i sommeren 2019, fortæller Jakob Bonde Jensen.

Samtidig blev der skabt ro på direktionsgangen, hvilket også smitede af i truppen.

Annonce

I den første sæson under Neestrup med kun én oprykker blev Viborg nummer to efter suveræne Vejle.

Men nu var kursen udstukket til den forgangne sæson, hvor det ikke fik nogen betydning, at Jacob Neestrup midtvejs valgte et attraktivt job i FC København og blev afløst af Lars Friis, der kom fra AGF.

Viborg tog tidligt spidsen i rækken og fulgtes med Silkeborg op i Superligaen langt foran nærmeste konkurrent, Esbjerg, på tredjepladsen.

- Vi har bevidst lavet en målsætning, der ikke hedder at undgå nedrykning men at slutte i Top-10, selv om det reelt indbærer det samme, siger Jakob Bonde Jensen.

- Det handler om at opnå noget i stedet for at undgå noget, understreger falstringen, der jo udover snarlig Superliga-spiller også har landsholdsspiller på cv'et, da han optrådte på futsal-landsholdet.

Annonce

Men nu handler det om Superligaen, hvor Jakob Bonde Jensen er en af de første på holdkortet i Viborg, hvor han primært har spillet på midtbanen som 8'er med aktionsradius fra boks til boks.

Samtidig er han målfarlig, hvilket henholdsvis 10 og 12 mål i de seneste to sæsoner tydeligvis dokumenterer.

- Jeg håber da også at komme på tavlen i Superligaen, men det vigtigste handler naturligvis om holdets succes, påpeger Jakob Bonde Jensen.

Viborg har haft en god "preseason" med uafgjort mod både AaB (2-2) og Randers FC (4-4) samt sejr over Sønderjyske (4-1).

- Det ser godt ud med en solid trup, der er blevet forstærket op til sæsonen, og jeg tror virkelig på, at vi kan begå os i rækken, siger Jakob Bonde Jensen.

Annonce

Han kan se frem til sin debut søndag eftermiddag på kunstgræsset på Right to Dream Park i Farum mod FC Nordsjælland.

Derefter venter opgør mod forrige sæsons titelkandidater, Brøndby og FC Midtjylland.

Specielt opgøret mod FC Midtjylland hjemme i Viborg 31. juli ser Jakob Bonde Jensen frem til.

- Det er vores første hjemmekamp, hvor der bliver knald på mod ærkerivalerne med masser af tilskuere på stadion. Det bliver fedt, lyder det forventningsfuldt fra Sydhavsøernes eneste Superliga-spiller.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE