Annonce
Sport

- En godkendt efterårssæson

Cheftræner Jakob Larsen (tv) og assisterende træner Kenneth Sahlholdt har givet spillerne fri i en uge, inden træningen starter op igen. Foto: Ingrid Riis

NFH går på julepause på en femteplads og deltagelse i Final-4.

NYKØBING NFH er gået på julepause efter nederlaget og en misset kvalifikation til European League over to kampe til Paris 92 samt et nederlag i den sidste turneringskamp mod Aarhus United i onsdags.

Til trods for det slutter NFH på en femteplads i Håndboldligaen efter første halvdel og har sikret sig deltagelse i det prestigefyldte og lukrative Final-4 pokalfinalestævne, der spilles næste år i juni.

En kendsgerning der gør, at cheftræner Jakob Larsen godkender efterårssæsonen i sin helhed.

- Det er klart, at den sidste uge med tre nederlag, havde jeg gerne været foruden, for det er det sidste indtryk, man husker, men vi har leveret godt over en længere periode efter en svær start med nederlag til mange tophold, siger Jakob Larsen, der står med tre fingre i vejret.

- Jeg ville gerne have haft tre point mere.

Det uafgjorte resultat i Holstebro og nederlaget til Aarhus United nager ham, mens sejren i Herning-Ikast trækker i den positive retning.

Dårlige oplevelse i Paris

- Havde vi ikke haft den dårlige oplevelse i Paris, tror jeg, vi havde slået Aarhus United, siger Jakob Larsen, der i perioder har haft udfordringer med spillet.

- Uden at have forløst vores spil fuldstændig så ligger vi alligevel nummer fem, og det er jeg ganske godt tilfreds med, så en godkendt efterårsssæon, lyder det fra cheftræneren, der husker tilbage på især udekampen mod Herning-Ikast (sejr på 30-27, red.) og pokalottendedelsfinalen mod Team Esbjerg, hvor de danske mestre blev besejret 28-24, som de spillemæssige højdepunkter i efteråret.

- Og så selvfølgelig vores sidste ti minutter og den forlænget spilletid i kvartfinalen mod Silkeborg-Voel, hvor vi får vendt et truende nederlag til Final-4 deltagelse, husker Jakob Larsen, der også er glad for det udtryk, pigerne viste efter en svær start med fire nederlag i streg til de hold, der lige nu indtager de første fire pladser.

- Uanset det ikke er kampe, som vi på papiret skal vinde, så gør det bare noget ved selvtilliden, når man taber. Men heldigvis var vi gode til at hive os op igen, da de lidt lettere modstandere kom, og vi fik spillet os op og leverede gode præstationer.

På minuskontoen står de to korsbåndsskader til Mia Solberg Svele og Sofie Alnor.

- Det er selvfølgelig ekstremt uheldigt og rigtig synd for de to piger, men efter en lang coronapause uden træning var det måske, hvad man kunne frygte, og stort set ingen klubber i Ligaen og jo gået ram forbi, når det gælder de alvorlige skader, siger Jacob Larsen, der dog i forhold til sidste sæson glæder sig over én ting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bredden viser sit værd

- På trods af to alvorlige skader har vi kunnet holde kadencen træningsmæssigt og i kampene, fordi vi har fået en bredere trup, hvor flere byder sig til. Det ramte os meget hårdere i sidste sæson, da vi ikke havde den bredde, vi har nu, understreger Jakob Larsen, der for kort tid siden forlængede sin kontrakt frem til sommeren 2023.

Turneringen genoptages 2. januar på udebane mod København, der har tre point mere på kontoen på rækkens fjerdeplads, så hvis NFH skal kæmpe med om fjerdepladsen, der giver et point med over i slutspillet, så er det en kamp, der skal vindes.

  • Cheftræner Jakob Larsen (tv) og assisterende træner Kenneth Sahlholdt har givet spillerne fri i en uge, inden træningen starter op igen. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem