cookie-og-privatlivspolitik
Cheftræner Jakob Larsen (tv) og assisterende træner Kenneth Sahlholdt har givet spillerne fri i en uge, inden træningen starter op igen.
Cheftræner Jakob Larsen (tv) og assisterende træner Kenneth Sahlholdt har givet spillerne fri i en uge, inden træningen starter op igen.
Foto: Ingrid Riis

Sport

- En godkendt efterårssæson

NFH går på julepause på en femteplads og deltagelse i Final-4.
25. november 2020 kl. 12:50 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING NFH er gået på julepause efter nederlaget og en misset kvalifikation til European League over to kampe til Paris 92 samt et nederlag i den sidste turneringskamp mod Aarhus United i onsdags.

Til trods for det slutter NFH på en femteplads i Håndboldligaen efter første halvdel og har sikret sig deltagelse i det prestigefyldte og lukrative Final-4 pokalfinalestævne, der spilles næste år i juni.

En kendsgerning der gør, at cheftræner Jakob Larsen godkender efterårssæsonen i sin helhed.

- Det er klart, at den sidste uge med tre nederlag, havde jeg gerne været foruden, for det er det sidste indtryk, man husker, men vi har leveret godt over en længere periode efter en svær start med nederlag til mange tophold, siger Jakob Larsen, der står med tre fingre i vejret.

- Jeg ville gerne have haft tre point mere.

Det uafgjorte resultat i Holstebro og nederlaget til Aarhus United nager ham, mens sejren i Herning-Ikast trækker i den positive retning.


Dårlige oplevelse i Paris

- Havde vi ikke haft den dårlige oplevelse i Paris, tror jeg, vi havde slået Aarhus United, siger Jakob Larsen, der i perioder har haft udfordringer med spillet.

- Uden at have forløst vores spil fuldstændig så ligger vi alligevel nummer fem, og det er jeg ganske godt tilfreds med, så en godkendt efterårsssæon, lyder det fra cheftræneren, der husker tilbage på især udekampen mod Herning-Ikast (sejr på 30-27, red.) og pokalottendedelsfinalen mod Team Esbjerg, hvor de danske mestre blev besejret 28-24, som de spillemæssige højdepunkter i efteråret.

- Og så selvfølgelig vores sidste ti minutter og den forlænget spilletid i kvartfinalen mod Silkeborg-Voel, hvor vi får vendt et truende nederlag til Final-4 deltagelse, husker Jakob Larsen, der også er glad for det udtryk, pigerne viste efter en svær start med fire nederlag i streg til de hold, der lige nu indtager de første fire pladser.

- Uanset det ikke er kampe, som vi på papiret skal vinde, så gør det bare noget ved selvtilliden, når man taber. Men heldigvis var vi gode til at hive os op igen, da de lidt lettere modstandere kom, og vi fik spillet os op og leverede gode præstationer.

På minuskontoen står de to korsbåndsskader til Mia Solberg Svele og Sofie Alnor.

- Det er selvfølgelig ekstremt uheldigt og rigtig synd for de to piger, men efter en lang coronapause uden træning var det måske, hvad man kunne frygte, og stort set ingen klubber i Ligaen og jo gået ram forbi, når det gælder de alvorlige skader, siger Jacob Larsen, der dog i forhold til sidste sæson glæder sig over én ting.


Bredden viser sit værd

- På trods af to alvorlige skader har vi kunnet holde kadencen træningsmæssigt og i kampene, fordi vi har fået en bredere trup, hvor flere byder sig til. Det ramte os meget hårdere i sidste sæson, da vi ikke havde den bredde, vi har nu, understreger Jakob Larsen, der for kort tid siden forlængede sin kontrakt frem til sommeren 2023.

Turneringen genoptages 2. januar på udebane mod København, der har tre point mere på kontoen på rækkens fjerdeplads, så hvis NFH skal kæmpe med om fjerdepladsen, der giver et point med over i slutspillet, så er det en kamp, der skal vindes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce