cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing FC kunne godt tænke sig større tilskuer-opbakning til de afsluttende kampe - men det tillader myndighederne fortsat ikke.
Nykøbing FC kunne godt tænke sig større tilskuer-opbakning til de afsluttende kampe - men det tillader myndighederne fortsat ikke.
Foto: Anders Knudsen

Sport

- En politisk magtdemonstration

Nykøbing FC's formand forventer ikke flere tilskuere resten af sæsonen i 1. division.
10. juli 2020 kl. 12:01 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Sæsonen nærmer sig afslutningen i 1. division, hvor Nykøbing FC blot har to hjemmekampe tilbage mod HB Køge i morgen og i næste weekend mod Vendsyssel FF.

Vigtige opgør for falstringerne, der har kniven for struben i bestræbelserne på at overleve i rækken og derfor naturligvis gerne vil have maksimal opbakning fra et entusiastisk hjemmepublkum.

Men det kan spillerne efter alt at dømme godt glemme alt om.

For i modsætning til de afsluttende kampe i Superligaen har myndighederne ikke løftet restriktionerne for publikumsadgang til kampene i den næstbedste række.

Siden der for 1. division blev åbnet minimalt for tilskuere i begyndelsen af juni, har det maksimale besøgstal uændret været højst 500 - inklusiv spillere og ledere.

Det har bestyrelsesformand i Nykøbing FC, Tage Nielsen, absolut ingen forståelse for.


Savner sund fornuft

- Det er jo åbenlyst, at det savner enhver form for sund fornuft, at vi ikke må lukke flere tilskuere ind til kampene, siger Tage Nielsen.

- Når folk sidder tæt i biografen, så kan de selvfølgelig også gøre det på et fodboldstadion i 1. division, lyder et af argumenterne fra NFC-formanden.

- Og vi kan sagtens administrere det i forhold til at holde afstand, forsikrer Tage Nielsen.

- Jeg har mistet al respekt for myndighederne. Det hele er jo blot en politisk magtdemonstration og helt uden logik, fastslår NFC-formanden.


Ingen hjælp her

Hos klubbernes brancheorganisation, Divisionsforeningen, lyder der heller ikke alt for optimistiske toner med hensyn til at få flere tilskuere ind til de resterende kampe i 1. division.

- Jeg ved ikke, om det kan nås, men jeg kan godt have mine tvivl, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

- Der er jo ikke tale om en decideret forhandling med myndighederne, men vi lægger vore forslag på bordet, som de så tager stilling til, fortæller Claus Thomsen.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at få normaliseret tilstandene, men realistisk set tyder det på, at 1. division først kommer med til den nye sæson efter sommerferien, siger direktøren.


Kompensation?

- Divisionsforeningen har gjort et stort stykke arbejde for at få os ind i varmen, så der kan vi ikke klage, understreger Tage Nielsen.

- Vi ved, vi har stor opbakning omkring NFC. Se bare på de mange børn der lavede støttesang til spillerne i sidste uge, hvilket bare gør det ekstra ærgerligt, at vi ikke kan få flere tilskuere på tribunen, siger Tage Nielsen.

- Økonomisk er det også en lille bet for os, fordi vi kunne forvente et stort rykind til de sidste kampe, men nu må vi så se, om vi kan få del i de kompensationer, som regeringen har stillet os i udsigt, håber Tage Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce