cookie-og-privatlivspolitik
Nu afdøde NFH-formand Henrik Hansen holder tale efter klubbens største triumf til dato. DM-guldet og medfølgende pokal i 2017.
Nu afdøde NFH-formand Henrik Hansen holder tale efter klubbens største triumf til dato. DM-guldet og medfølgende pokal i 2017.
Foto: Peter Larsen

Sport

- Henrik var en kæmpe ildsjæl

Ny organisering skal iværksættes efter formandens død.
25. september 2020 kl. 12:10 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Det gule flag var på halv stang hos alle med NFH-hjerter i mandags, da det kom frem, at klubbens formand for det professionelle selskab, Guldborgsund Håndbold ApS og æresmedlem i NFH, Henrik Hansen, måtte bukke under for sin kræftsygdom i en alder af bare 59 år.

- Henrik var en kæmpe ildsjæl, der fik udvikling til at ske. Han har en kæmpe andel i, hvor vi står i dag, siger vennen og bestyrelseskollegaen gennem en menneskealder i NFH, Ib. V. Pedersen, der er administrerende direktør for den professionelle afdeling i Ligaklubben

- Ingen tvivl om at Henrik efterlader et tomrum i klubben. Det var ham, der tog initiativ til dannelse af eliteafdelingen tilbage i 2000, hvor vi rodede rundt i LF-serien og begyndte opstigningen gennem rækkerne, husker Ib V. Pedersen.


Formand til sin død

Dengang var Henrik Hansen også formand for moderklubben, indtil det professionelle selskab, Guldborgsund Håndbold ApS, blev stiftet i 2007, og han blev senere igen formand for moderklubben, indtil sygdom i 2019 tvang ham til opgive den formandspost.

Han var formand for Guldborgsund Håndbold ApS indtil hans dødsdag i mandags.

- Henrik havde altid helikopter-overblikket og bevarede altid benene på jorden både i med- og modgang, På trods af hans sygdom, som tog voldsomt på kræfterne i lange perioder, så havde han altid fingeren på pulsen og havde lagt planerne for fremtiden, lyder det fra Ib V. Pedersen.

Han fejrede sammen Henrik Hansen klubbens første og hidtil eneste danske mesterskab i 2017 og pokaltriumfen i Esbjerg i 2018, som blev den sidste kamp, Henrik Hansen så live i hallen.

Det var Henrik Hansen, der havde hovedansvaret for forhandlinger med spillere og trænere i tæt samarbejde med cheftræner Jakob Larsen og assistenttræner Kenneth "Salle" Sahlholdt, når det gjaldt spillerkontrakter.

- Henrik var meget respekteret blandt agenter, spillere, trænere og andre involverede, for et ord var et ord, og han var en stærk forhandler, som man ikke løb om hjørner med, siger Ib V. Pedersen.


Ny formand

Med Henrik Hansens bortgang skal NFH's professionelle selskab først og fremmest finde en ny formand, og det arbejde påbegyndes ved et planlagt bestyrelsesmøde 5. oktober.

- Vi vidste godt med Henriks lange sygdomsforløb, at vi kunne komme til at stå i denne situation, så vi er da en smule forberedt, men når så stor en drivkraft falder bort, så er man alligevel ikke helt forberedt. Men vi skal nok finde en god løsning, slår Ib. V. Pedersen fast.

Det giver samtidig lejlighed til at se de mange opgaver, der skal varetages i bestyrelsen, med andre øjne.

- Det er klart, at de opgaver, som Henrik varetog, skal over på andre hænder. Der vil være ting, som kan gøres anderledes, når andre personer skal tage over, og det vil vi drøfte på førstkommende bestyrelsesmøde, siger Ib V. Pedersen.

Ligaholdet spiller med sørgebind ved førstkommende hjemmekamp 7. oktober mod Ajax, og Henrik Hansen bisættes mandag 28. september kl. 13:30 fra Klosterkirken i Nykøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce