Annonce
Sport

- Vi presser ikke Lolland-Falster

De lokale fodboldpiger fra Nykøbing FC i blåt vil også i fremtiden komme til at spille mod sjællandske hold. Foto: Jan Knudsen

Det fastslår DBU Sjællands formand.

LOLLAND-FALSTER I mandags kom det frem på formandsmødet i DBU Lolland-Falster, at DBU Sjælland har opsagt samarbejdsaftalen med DBU Lolland-Falster, der blandt andet går ud på at lokale ungdomshold på Lolland-Falster kan blive matchet med sjællandske hold.

Opsigelsen kommer i kølvandet på, at DBU Lolland-Falster har sagt nej til en fusion med DBU Sjælland, DBU København og DBU Bornholm ud fra den reformaftale, der er bordet i øjeblikket.

Derfor kunne opsigelsen godt tolkes som et forsøg fra DBU Sjællands side på at presse DBU Lolland-Falster til at acceptere en ny reformaftale.

Men det afviser DBU Sjællands formand Jakob Koed.

- Det er slet ikke hensigten. Vi presser ikke Lolland-Falster. Opsigelsen skal udelukkende ses som rettidig omhu, da opsigelsesvarslet er et år, og om et år skulle verden gerne se anderledes ud, siger Jakob Koed.

Underforstået: Der skulle en reform om det nye DBU Bredde Øst, der i så fald vil være en sammenslutning af fodboldunionerne i København, Sjælland, Bornholm og Lolland-Falster, gerne være en realitet.

Lolland-Falster skal med

Den sjællandske formand har stadig et ønske om at få Lolland-Falster med i en ny stor øst-union, men han erkender at forhandlingerne er vanskelige.

- Jeg anerkender, at det er ekstremt svært at nå i mål, da det er fire unioner med hver deres kulturer og over 100 års traditioner.

- Men der lå en færdig aftale, som DBU Lolland-Falster sprang fra i 11. time, og havde vi ikke stået i en coronasituation, så havde forslaget allerede været til afstemning på ekstraordinære repræsentantskabsmøder, der var planlagt i foråret, understreger Jakob Koed.

Han er nu gået sammen med DBU København og DBU Bornholm om at finpudse det reformforslag, som skulle have været til afstemning i lokalunionerne i foråret, og DBU Lolland-Falster bliver ikke budt indenfor, før der er et færdigt forslag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reformen skal igennem

- De (DBU Lolland-Falster, red.) tog et valg ved at stå udenfor, og så må de finde sig i, at vi andre arbejder videre, for vi skal have den her reform igennem til gavn for dansk fodbold, fastslår Jakob Koed.

Blandt klubberne på Lolland-Falster er der et ønske om at bevare kontoret i Nykøbing.

Til det siger Jakob Koed

- Det er også meningen, for det er hensigten, at vi med denne reform skal komme bredere ud, også i de små samfund. Men jeg kan ikke garantere det i al evighed, da vi er en demokratisk organisation, der bliver valgt af klubberne, så kommer der andre til, som mener noget andet, så er det jo en ny situation.

Det vil det også være, hvis DBU Lolland-Falster endnu en gang siger nej til det reformforslag, som vi blive fremlagt inden for de næste måneder.

- Det håber jeg ikke sker, men så må vi finde en anden løsning, der også tilgodeser Lolland-Falster. Vi har ingen interesse i at kappe fodbolden ved Storstrømsbroen, for det giver rigtig god mening at hold fra det sydsjællandske område kan møde hold fra Lolland-Falster.

Det vil sige, at hvis forslaget endnu en gang bliver forkastet, så kommer holdene fra Lolland-Falster ikke til at sejle deres egen sø?

- Nej, det kommer ikke til at ske, fastslår DBU Sjællands formand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seniorerne undtaget

Opsigelsen fra DBU Sjælland kommer ikke til at berøre de lokale fodboldklubbers muligheder for at rykke op i Sjællandsserien på seniorfronten, da det er eneste mulighed LF-klubberne har for at rykke videre op i Danmarksturneringen, og den mulighed må de ikke afskæres fra.

  • De lokale fodboldpiger fra Nykøbing FC i blåt vil også i fremtiden komme til at spille mod sjællandske hold. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken