cookie-og-privatlivspolitik
NFC-anfører Lars Pleidrup og Mathias Gehrt (8) skal op i mod Vendsyssel på hjemmebane i morgen eftermiddag.
NFC-anfører Lars Pleidrup og Mathias Gehrt (8) skal op i mod Vendsyssel på hjemmebane i morgen eftermiddag.
Foto: Claus Hansen

Sport

- Vi vil spille offensiv fodbold

Målene rasler ind hos Nykøbing FC, men Claus Jensen forsvarer sit hold.
22. september 2019 kl. 07:50 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Der har været gennemtræk i netmaskerne bag NFC-keeper Jannich Storch i denne sæson.

I de foreløbig ni spillede kampe i 1. division har modstanderen scoret 18 gange.

Med andre ord er der indkasseret to mål i gennemsnit pr kamp, og dermed skal NFC også score mindst tre gange for at få en sejr.

Defensiven har været omdrejningspunktet ved ugens træningslektioner, hvor sportschef Claus Jensen også er en aktiv deltager, men han går ikke på kompromis med holdets spillestil, selv om forsvaret har været hullet som en si.

- Vi vil spille offensivt og underholdende fodbold og frem og styre kampene. Det koster så lidt i den modsatte ende, men vi arbejder stenhårdt på at forbedre os i begge ender af banen, fortæller sportschefen.

Er det ikke en naiv tilgang i en kynisk fodboldverden, hvor kun resultaterne tæller?

- Nej. Jeg er helt overbevist om, at vi på den lange bane vinder mere ved at være i boldbesiddelse og dominere kampene. Det er en længerevarende proces, men det er måden, vi på sigt skal rykke op i Superligaen på og også klare os der, mener Claus Jensen, der langt hellere vil vinde 3-2 end at fedte en kedelig 0-0 hjem.

- Folk gik glade hjem fra stadion, da vi slog Kolding 3-2, og vores 3-2-sejr på udebane mod Fremad Amager var den bedste kamp, der er spillet i 1. division indtil nu i denne sæson, hævder Claus Jensen.

- Det er det udtryk, vi gerne vil efterlade, hver eneste gang vi spiller. Det tager tid, og der vil komme modgang som i Roskilde i søndags. Sådan er fodbold også, men over tid vil det blive til vores fordel, slår han fast.


Dobbelt karantæne

Søndag venter så Vendsyssel FF på hjemmebane i CM Arena, hvor NFC må undvære de karantæneramte Jordan Wilson og Magnus Warming, der begge blev udvist i kampen mod Roskilde i søndags.

I stedet er Gustav Kjeldsen blevet klar og glider ind i midterforsvaret i stedet for Jordan Wilson.

På midtbanen ser det også ud til, at rutinerede Søren Christensen igen er klar efter sin muskelskade.

Han trænede i hvert fald fald fuldt med ved torsdagstræningen.

- Jeg håber meget at spille på søndag, men nu skal jeg lige se, hvordan benene reagerer på en hel træning, siger midtbanestyrmanden.

Det ligner også en startplads til Mathias Kristensen helt i front i stedet for Joachim Wagner, der har været ramt af lidt sygdom i løbet af ugen. Mikkel Dahl er fortsat ude med en forstrækning.

- Vendsyssel er et fysisk stærkt mandskab, der ikke har fået den ønskede start på sæsonen efter nedrykningen fra Superligaen, siger NFC-træner Brian Rasmussen.

- Men det ser ud som om, at de er kommet i gang, efter at de har hentet en del spillere ind sidst i transfervinduet, konstaterer NFC-træneren om det nordjyske mandskab, der trænes af den tidligere landsholdsspiller og europamester Johnny Mølby.

Vendsyssel spillede i torsdags uafgjort 1-1 mod Viborg i en udsat kamp og kravlede op over nedrykningsstregen, mens NFC inden morgendagens kamp har fire point mere på en femteplads.

Dommer Chris Johansen fløjter kampen i gang søndag klokken 14:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce