cookie-og-privatlivspolitik
Magnus Warming (21) kunne sagtens blive en af nøglerne til succes for Nykøbing FC i aftenens udekamp mod HB Køge, der er den sidste i 2019.
Magnus Warming (21) kunne sagtens blive en af nøglerne til succes for Nykøbing FC i aftenens udekamp mod HB Køge, der er den sidste i 2019.
Foto: Claus Hansen

Sport

18 point er i underkanten

NFC-træner Brian Rasmussen er ikke helt tilfreds med efterårssæsonen. Fredag aften spilles sidste kamp i år.
15. november 2019 kl. 11:43 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING - Det er klart, at vi havde håbet på mere. 18 point er klart i underkanten.

Så klart udtrykker Nykøbing FC-træner Brian Rasmussen sig før årets sidste kamp i aften på udebane mod HB Køge.

- Men der er en verden til forskel på 18 og de 21 point, vi kan komme op på, hvis vi vinder i aften, så det går vi selvfølgelig benhårdt efter, siger træneren.

Han kan med en sejr i aften kan hive sig op over den nedrykningsstreg, som man havnede under efter søndagens resultater, der var uhyre trist læsning for Nykøbing FC.


Dyr sidste runde

Alle hold lige omkring NFC vandt deres kampe over tophold og plantede falstringerne under den lidet flatterende streg, der betyder fodbold på tredje klasse i næste sæson.

Bliver efterårstotalen 18 point, vil det være den ringeste første halvsæson for NFC's vedkommende siden oprykningen til 1. division i 2016.

I fjor var man seks point over nedrykningsstregen med 26 point skrabet sammen - dog for en kamp mere end i denne sæson.

Før den var det henholdsvis 24 og 22 point for 18 kampe med tre og ni point ned til dumpepladserne, og der var i alle sæsonerne kun to nedrykkere mod tre i denne sæson.

Situationen er dog lige nu ikke værre, end der kun er to point op til Fremad Amager på den rigtige side af nedrykningsstregen, mens der kun er fire point op til femtepladsen i 1. division, hvor Vendsyssel befinder sig.

Omvendt vil et nederlag i aften måske være lig med fem point op til redningskransen, og så begynder det for alvor at blive faretruende.

- Det påvirker os selvfølgelig, at vi ligger under nedrykningsstregen, og det har vi stor respekt for. Men vi er også bevidste om, at det er en utrolig tæt række, hvor alt kan ske, siger træneren, der i aften har et eneste krav til spillerne.

- Vi skal have tre point, inden vi går på juleferie. Det skylder vi os selv, klubben, fans og sponsorer ikke mindst, lyder det fra Brian Rasmussen, der ikke har set sit hold score i de sidste to kampe, der begge er sluttet uafgjort 0-0.

- Vi har haft styr på vores defensive butik og stået langt tilbage, også fordi modstanderne har presset os derned, men mod HB Køge skulle vi gerne lidt længere frem på banen uden dog at være naive, siger Brian Rasmussen, der glæder sig til en kamp på kunstgræs på Capelli Sport Stadion i Køge.


Glad for plastik

- Vi har ikke noget imod at spille på kunstgræs. Det underlag har vi trænet på længe, og da vi er et teknisk godt hold ligesom HB Køge, forudser jeg, at det bliver en seværdig fodboldkamp, håber Brian Rasmussen, der samtidig også håber, at anfører Lars Pleidrup bliver klar til nøglekampen i Køge. Han sad over sidst mod Vejle med en mindre forstrækning.

- Det afgøres tæt op mod kick off. Lars er en vigtig spiller, så selvfølgelig vil jeg gerne have ham med, siger Brian Rasmussen.

Der fløjtes op af dommer Benjamin Svedborg kl. 18:30 på Capelli Sport Stadion i Køge, og Radio SydhavsØerne sender direkte fra kampen, der kan afgøre, om NFC skal holde jul under nedrykningsstregen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce