mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Politiet har de seneste døgn bevogtet La Bombonera, hvor Boca Juniors og River Plate lørdag mødes i den første Copa Libertadores-finale.
Politiet har de seneste døgn bevogtet La Bombonera, hvor Boca Juniors og River Plate lørdag mødes i den første Copa Libertadores-finale.
Foto: Eitan Abramovich/Ritzau Scanpix

Sport

Ærkerivaler gør Sydamerikas største kamp til et lokalopgør

Superclásico er blandt fodboldens mest berygtede opgør. Lørdagens udgave kaldes et af historiens største.
09. november 2018 kl. 15:19 Af /ritzau/

Annonce

13 kilometer er der blot fra Boca Juniors' stadion, La Bombonera, i Buenos Aires-bydelen La Boca til Estadio Monumental i det mere velstillede kvarter Belgrano, hvor ærkerivalen River Plate holder til.

Men den korte afstand får ingen indvirkning på antallet af udeholdsfans, når de to argentinske storklubber mødes i to finaler i Copa Libertadores, den sydamerikanske version af europæisk fodbolds Champions League.

I fem år har argentinske klubkampe været lukket land for tilhængere af gæsteklubberne, og selv om forbuddet for nylig er blevet ophævet, gælder det fortsat i Superclásico, som kampene mellem de to klubber kaldes.

Risikoen er ganske enkelt for stor og erfaringerne for dårlige, når man blander varmblodige fodboldfanatikere fra de to største klubber i et land, der i forvejen er plaget af hooliganisme og fodboldoptøjer.

Lørdagens kamp på La Bombonera er samtidig første gang, Boca Juniors og River Plate står over for hinanden i en Copa Libertadoras-finale.

Klubberne mødtes senest i den store turnering i ottendedelsfinalen 2015 i en kamp, der udviklede sig til en skandale.

Da River Plate-spillerne stod klar i spillertunnelen før anden halvleg, så en Boca Juniors-fan sit snit til at overdænge dem med en slags peberspray fremstillet efter egen opskrift.

Flere spillere måtte til undersøgelse på hospitalet, og anden halvleg blev aldrig sat i gang. Boca Juniors måtte i stedet bøde for balladen med et skrivebordsnederlag.

Den første Superclásico blev spillet i 1913, og siden er betydningen af lokalopgøret bare vokset og vokset.

Det er rivaliseringen mellem arbejderne fra Boca Juniors og "fornemme" River Plate med rødder i Buenos Aires' middelklasse.

Historisk er det Diego Maradona og Carlos Tévez mod Daniel Passarella og Javier Saviola, og det er fortsat et af fodboldverdenens mest berømte og berygtede lokalopgør.

Tevez, der er blevet 34 år, er fortsat aktiv og i gang med sin tredje periode i Boca Juniors, der i den argentinske liga befinder sig på en beskeden ottendeplads.

River Plate er nummer ti, men selv om andre klubber er stukket af på den hjemlige scene, er arvefjenderne Boca og River sikker på opmærksomhed fra hele det fodboldgale Sydamerika i de to finaler.

Kampene er for længst blevet udråbt som de største Superclásicos i historien, og bevæbnet politi har i flere dage patruljeret foran La Bombonera, hvor første kamp spilles lørdag klokken 21 dansk tid.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN ENEMARK

Børnefamilie valgte… 14. november 2018 kl. 16.03

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvorfor skriver I om… 10. november 2018 kl. 13.22

Annonce