cookie-og-privatlivspolitik
Jacob Nielsen har fået karantæne og en bøde for at opføre sig usportsligt efter AGF's kamp mod FC København. (Arkivfoto)
Jacob Nielsen har fået karantæne og en bøde for at opføre sig usportsligt efter AGF's kamp mod FC København. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

AGF-direktør får bøde og karantæne for udbrud efter FCK-kamp

Jacob Nielsen har blandt andet fået en bøde på 20.000 kroner for at udvise usportslig adfærd.
06. maj 2021 kl. 16:53 Af Ritzau

Da AGF mødte FC København på hjemmebane den 25. april, udviste administrerende AGF-direktør Jacob Nielsen usportslig adfærd, og det er han blevet straffet for.

Det har Fodboldens Disciplinærinstans bestemt, skriver Århus Stiftstidende.

I kendelsen fremgår det, at Jacob Nielsen ifølge dommerens indberetning kom ind til dommertrioen efter kampen og sagde: "Det er så skamfuldt" og "It's af fucking disgrace".

Det fremhæves desuden, at Jacob Nielsen ifølge dommerens indberetning "gav hånd med knyttet næve med hård kraft imod især linjedommeren, som var den sidste af de tre dommere i rækken".

Det koster ham en bøde på 20.000 kroner samt en spilledags karantæne. Dommen blev afsagt 30. april, og derfor skulle Jacob Nielsen afsone sin karantæne, da AGF mødte FCK mandag i denne uge.

Annonce

AGF har haft mulighed for at komme med sine kommentarer til forløbet. Klubben erkender, at Jacob Nielsen har sagt, hvad dommeren har indberettet.

- Begge udtalelser henviste til den usportslige afslutning på kampen, hvor flere tydelige forsøg på film fra modstanderens side gik upåtalt hen og ikke fik konsekvenser, skriver AGF i sin redegørelse af situationen.

Opgøret mellem AGF og FCK var aldeles dramatisk. Særligt FCK's Viktor Fischer bragte sig selv i centrum i et par situationer, hvor han så ud til at have meget ondt.

AGF understreger, at der ikke var tale om et personligt angreb på dommeren, og at Jacob Nielsen ikke brugte knyttet næve med hård kraft, da han gav hånd til linjedommeren.

Ikke desto mindre har Fodboldens Disciplinærinstans med henvisning til paragraffer i DBU's adfærdskodeks altså besluttet at straffe AGF-direktøren.

Annonce

- Fodboldens Disciplinærinstans har desuden lagt vægt på, at der to gange tidligere er afsagt kendelser, hvor AGF-lederen har udvist usportslig adfærd, lyder det i kendelsen.

AGF tabte hjemmekampen mod FCK 1-2. Mandag endte det med et nyt nederlag på 2-3.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE