cookie-og-privatlivspolitik
AGF-anfører Patrick Mortensen fik en snak med dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt efter kampen.
AGF-anfører Patrick Mortensen fik en snak med dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt efter kampen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sport

AGF-topscorer om drama mod FCK: Dommeren beklager dybt

Patrick Mortensen fortæller, at Jørgen Daugbjerg Burchardt beklagede dybt, at han fik fløjtet af for tidligt.
28. februar 2021 kl. 19:20 Af Ritzau

Der var drama for alle pengene, da FC København og AGF søndag spillede 3-3 i Parken.

Aarhusianerne var foran 3-2 indtil dybt inde i overtiden, hvor det lykkedes FCK at udligne på et straffespark af Jonas Wind. Problemet var, at dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt allerede havde fløjtet kampen af, hvorfor jublen var brudt løs i AGF-lejren.

Efterfølgende blev dommeren dog kaldt til VAR-skærmen og dømte derefter straffespark til FCK, fordi en AGF-spiller havde ramt bolden med armen i feltet.

AGF-profilen Patrick Mortensen fortæller efter kampen, at dommeren har beklaget dybt.

- Dommeren fik fløjtet af, og han sagde så efter kampen, at det beklager han helt vildt, men at han har reglerne på sin side i forhold til godt at kunne give straffesparket efterfølgende.

Annonce

- Det er, hvad det er, og det er ikke derfor, at vi tabte kampen - eller fik uafgjort, mener jeg. Vi føler jo, at vi har tabt. Det er 100 procent vores egen skyld, at vi ikke fik de tre point, for vi lavede for mange børnefejl i de sidste minutter, siger Patrick Mortensen.

AGF-træner David Nielsen fokuserer ikke så meget på den kontroversielle situation, men i stedet på antallet af tillægsminutter i kampen.

- Jeg har fokus på, at jeg synes, det er vildt at finde seks minutter, og det er det eneste, siger David Nielsen og tilføjer om det sene pointtab:

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi kom herover og gjorde det godt og så ikke fik de tre point, men det vigtigste for mig var at se, hvor vi er med vores hold, og vi er et godt sted.

Selvom AGF-lejren ikke gav udtryk for de store frustrationer over for den pressen efter kampen, var gæsterne helt oppe i de røde felt lige i situationen.

Annonce

FCK's Nicolai Boilesen var spilleren, der headede bolden på en AGF-arm, hvilket altså resulterede i straffesparket, og Boilesen har forståelse for frustrationerne i den modsatte lejr.

- Jeg kan selvfølgelig godt forstå, at AGF-spillerne er frustrerede, fordi de troede, at kampen var færdig. Jeg har vist kun set det her i håndbold, så vidt jeg husker, at der er blevet dømt et straffespark, efter at kampen var færdig.

- Men fejlen ligger i mine øjne i, at dommeren valgte at fløjte af, når der var en situation, som skulle tjekkes igennem. Det er selvfølgelig ikke godt nok, så den del kan jeg godt forstå, at AGF er frustrerede over, men de kan jo ikke være frustrerede over, at der blev dømt straffe, når der tydeligt var straffe, siger Boilesen.

Patrick Mortensen var heller ikke bleg for at indrømme, at selve kendelsen så ud til at være god nok.

- Jeg har set situationen kort, og det ser ud til, at der er straffespark, siger AGF-angriberen.

Annonce

Resultatet betyder, at AGF holder fast i tredjepladsen i Superligaen, mens FCK er nummer fire med to point op til aarhusianerne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE