cookie-og-privatlivspolitik
Trods modgang lykkedes det Anne-Marie Rindom at vinde OL-guld i Tokyo. Præstationen sikrede hende også en nominering som årets bedste kvindelige sejler i verden.
Trods modgang lykkedes det Anne-Marie Rindom at vinde OL-guld i Tokyo. Præstationen sikrede hende også en nominering som årets bedste kvindelige sejler i verden.
Foto: Olivier Morin/Ritzau Scanpix

Sport

Afbræk har givet OL-guldvinder fornyet sult frem mod VM

En pause efter guldtriumfen ved de olympiske lege har skærpet Anne-Marie Rindom frem mod denne uges VM.
29. november 2021 kl. 05:15 Af Ritzau

Sejleren Anne-Marie Rindom har stort set ikke rørt Laser Radial-båden, siden hun i sommer vandt guld ved OL i Tokyo.

Først med en måned til VM, der begynder mandag i Oman, vendte hun tilbage til favoritklassen. Og pausen var givet godt ud, mener hun.

- Det er sundt at holde en pause fra det. Jeg har sejlet den samme båd i 12 år, så det handler også om at udfordre mig selv og være ny i en anden bådklasse, siger Rindom.

I tiden efter OL har hun forsøgt sig i forskellige bådtyper. Blandt andet i katamaranen som en del af det danske hold i sejlsportsligaen SailGP.

Mens det ikke er blevet til meget tid i den båd, hvor hun har opnået sine største resultater, har de forskellige prøvelser være med til at holde hende skarp.

Annonce

- I sejlsport er det lidt ligesom at cykle. Hvis man er mountainbiker og sætter sig ud på landevejscyklen, holder man stadig mountainbikeformen, selv om det ikke er helt det samme.

- Jeg føler mig ret godt forberedt, selv om der ikke har været så meget lasersejlads. Jeg tror ikke, man skal undervurdere den sult og motivation, der kommer. At komme ind i rutinen igen og have et mål for øje. Det har jeg savnet i de tre måneder, jeg holdt pause, lyder det fra den olympiske mester.

Hæderen er skyllet ind over Anne-Marie Rindom den seneste tid.

Tidligere i november modtog hun ikke overraskende prisen for årets danske sejlsportspræstation, og kort tid efter blev hun også nomineret til årets bedste kvindelige sejler i verden.

Hun er også blandt de 15 atleter eller hold, der kæmper om at blive årets danske sportsnavn.

Annonce

Sejleren lever fint med, at mange formentlig vil kigge på hende som en af de største favoritter ved VM.

Det prøvede hun også ved OL, hvor hun trods modgang holdt hovedet koldt og sejlede guldet i land.

Til gengæld er VM i år fyldt med ubekendte faktorer. Dels plejer det ikke at ligge efter et OL, men pandemien har flyttet rundt på kalenderen. Og dels er der stor uvished om konkurrenternes aktuelle niveau.

- Selvfølgelig er der meget pres på, fordi jeg gerne vil gøre det godt. Jeg har brugt tid på at forberede mig, men på den anden side bliver det et anderledes VM, i forhold til at vi ikke ved, hvor meget folk har forberedt sig.

- Når det kommer til stykket, er man ikke et dårligere menneske, hvis det ikke går godt. Man gør sit bedste, og så kan man ikke gøre mere, siger hun.

Annonce

VM i Oman slutter 6. december.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE