cookie-og-privatlivspolitik
Der er lagt i kakkelovnen til Kristina "Mulle" Kristiansen og NFH, når de i eftermiddag besøger Randers.
Der er lagt i kakkelovnen til Kristina "Mulle" Kristiansen og NFH, når de i eftermiddag besøger Randers.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Agesen kritiserer gamle venner

Randers og NFH ikke enige om gennemførslen af eftermiddagens kamp
17. oktober 2020 kl. 12:40 Af Thomas Jensen

NYKØBING Er det rimeligt, at dagens kamp mellem Randers og NFH i kvindernes Håndboldliga skal gennemføres, når Randers har fire spillere og træner Niels Agesen syge med coronavirus?

Det mener Randers bestemt ikke, selv om NFH har retningslinjerne på sin side. I dem står der, at en klub skal have mindst fem smittede spillere, før en kamp kan udsættes.

- Jeg havde håbet på lidt mere sportsmanship fra NFH's side, men de kører åbenbart 100 procent efter reglerne, og det er så det, vi må forholde os til fremadrettet, lyder det fra Niels Agesen, der har været sengeliggende med corona siden i lørdags, men er i bedring.

- Der havde været flere muligheder for at afvikle kampen senere, hvis vi havde sat os ned sammen og kigget på det, men det har NFH ikke ønsket, siger Niels Agesen, der med egne ord dog ikke er sur og skuffet over sin tidligere arbejdsgiver.


Forkert beslutning

- Jeg har stadig mange gode venner i NFH, men derfor har jeg alligevel fortalt dem, at jeg synes, de har truffet en forkert beslutning, siger Niels Agesen, der ikke vil sammenligne situationen med en skadessituation, der havde holdt fire spillere ude.

Annonce

- Det her er noget helt andet. Det gælder folkesundhed og folks helbred, så det kan efter min opfattelse slet ikke sammenlignes, vurderer den tidligere NFH-træner, der må overlade ansvaret i eftermiddag til sin assistenttræner Mikkel Thomassen.

De fire spillere, der må sidde ude, er Mai Kragballe, Julie Pontoppidan, Mathilde Juncker og Christina Hansen.

De tre førstnævnte hører til de absolut bærende kræfter på Randers-mandskabet, men Niels Agesen er sikker på, at de tilbageværende vil gøre en ekstra indsats for at hive sejren hjem.

- Især når NFH ikke vil flytte kampen, så tror jeg på, at de tilbageværende hiver noget ekstra frem og giver alt, hvad de har.

I NFH-lejren er træner Jakob Larsen ked af at blive udstillet som en kyniker, der drager fordel af en decimeret Randers-trup.

Annonce

- Jeg forstår ikke den retorik, som Randers har fremført flere steder. Faktum er, at der ikke er ledige datoer, vi kan spille på. Hvis der kommer flere tilfælde af corona, hvor fem er smittede, så vi skal udsætte flere kampe, så ender det med, at det bliver en pukkel, der hober sig op, og så kan det i værste fald betyde, at vi ikke kan gennemføre turneringen.

- Det ville gøre konsekvenserne helt uoverskuelige for vores sport, og jeg forstår ikke, at Randers ikke kan se det fra den vinkel, siger Jakob Larsen og tilføjer:

- Jeg har ondt af Randers, for det er virkelig uheldigt. Men der er bare ikke noget ved den her sygdom, der er rimelig, lyder det fra Jakob Larsen, der understreger, at NFH har fuld opbakning fra Dansk Håndbold Forbund, Divisionsforeningen og andre klubber, der ville have handlet på præcis samme måde.


Favoritter

Kampen skal altså afvikles i eftermiddag, og uden i hvert fald tre bærende Randers-spillere ligner det et opgør, som NFH er klare favoritter til at vinde, men Jakob Larsen frygter lidt for, hvordan spillerne vil blive taget imod i Arena Randers.

- De er kun mennesker og kan jo også læse, hvad der er blevet sagt og skrevet i løbet af ugen, men jeg håber da, at de kan sætte sig ud over det og levere en fornuftig indsats, siger Jakob Larsen, der naturligvis har noteret sig, at Randers mangler de nævnte spillere.

Annonce

- Sidst vi var i Randers, kunne vi dårligt stille hold på grund af skader. Sådan er det bare engang imellem. Men det bør da være en fordel for os. Ingen tvivl om det.

Han har alle til disposition i eftermiddag.

Kampen fløjtes i gang kl. 16:00, og Radio Sydhavsøerne sender direkte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE