cookie-og-privatlivspolitik
Daley Blind spillede de første 64 minutter, da Holland åbnede sit EM med en 3-2-sejr over Ukraine.
Daley Blind spillede de første 64 minutter, da Holland åbnede sit EM med en 3-2-sejr over Ukraine.
Foto: Piroschka Van De Wouw/Ritzau Scanpix

Sport

Ajax-stjerne har spillet med pacemaker siden 2019

Daley Blind fik indopereret en ICD-enhed efter at have fået konstateret hjertemuskelbetændelse i 2019.
17. juni 2021 kl. 12:22 Af Ritzau

Den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen skal have indopereret en ICD-enhed efter sit kollaps i Parken lørdag aften.

Det meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU) torsdag.

En ICD-enhed er en avanceret pacemaker, der kan give et elektrisk stød for at stoppe livstruende anfald af hurtig hjerterytme fra hjertekamrene.

Endnu er det uvist, hvad det betyder for 29-årige Eriksens videre tilværelse og karriere, men han vil ikke være den eneste topspiller med en ICD-enhed, hvis han kommer tilbage på grønsværen.

I december 2019 fik Ajax-stjernen Daley Blind indopereret en ICD-enhed efter at fået konstateret myokarditis eller hjertemuskelbetændelse efter en kamp mod Valencia i Champions League.

Annonce

Modsat Eriksen oplevede Blind dengang ikke et hjertestop, men han var svimmel og måtte tilses på banen. Siden fulgte undersøgelser og altså en operation.

Han var tilbage i kamp for Ajax cirka to måneder efter indgrebet.

I august 2020 kollapsede Blind i en testkamp mod Hertha Berlin, da ICD-enheden satte i gang, men han var på benene kort efter og lod sig udskifte, hvorefter han var gennem en række undersøgelser.

Han var dog klar til at starte sæsonen op med Ajax i september.

Blind spillede - så vidt vides - herefter sæsonen frem til EM uden yderligere episoder med sin ICD-enhed, og han spillede også de første 64 minutter, da Holland søndag slog Ukraine ved EM.

Annonce

Blind og Eriksen spillede sammen i Ajax fra 2008 til 2013, og den hollandske forsvarspiller var så påvirket af billederne fra Parken, at han overvejede sin deltagelse mod Ukraine.

- Det påvirkede mig voldsomt, og jeg sov dårligt på grund af dem.

- Da Christian opfordrede sine egne holdkammerater til at spille, traf jeg beslutningen om selv at spille, sagde Blind søndag ifølge Reuters.

Ståle Solbakken blev i 2001 ramt af et hjertestop under en træning i FC København, og han endte med at stoppe sin aktive karriere i en alder af 33 år.

Han mener dog ikke, at situationerne kan sammenlignes.

Annonce

- Det skal siges, at både med hensyn til alder og kvalitet er der en del forskel på fodboldspillerne Solbakken og Eriksen.

- Jeg tror, at han er så stærk fysisk og psykisk, at han hurtigt kommer gennem den første bearbejdningsfase, sagde Solbakken til norske TV2 søndag og tilføjede:

- Så skal han spørge sig selv, er jeg fortsat fodboldspiller, eller skal jeg ændre på mit liv?
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE