Amerikansk fartfænomen tangerer 30 år gammel rekord

Tidligere på måneden vandt Mikaela Shiffrin to guldmedaljer og en bronzemedalje ved VM i svenske Åre. Foto: Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

Mikaela Shiffrin vandt tirsdag sin World Cup-sejr nummer 14 i sæsonen og tangerede dermed rekorden fra 1989.

Amerikaneren Mikaela Shiffrin har trods sine blot 23 år sikret sig et stort kapitel i historiebøgerne inden for alpint skiløb.

Tirsdag vandt hun sin World Cup-sejr nummer 14 i sæsonen. Det har kun schweizeren Vreni Schneider formået, og det var tilbage i 1988/89-sæsonen.

Rekorden er i sig selv imponerende, men Shiffrin har nu hele ti World Cup-løb til at slå den 30 år gamle rekord.

Shiffrin hev tirsdagens sejr hjem i slalom ved et såkaldt city event i Stockholm.

I konkurrencen deltog 16 skiløbere i et knockoutformat.

Det adskiller sig dermed fra traditionelle World Cup-løb i slalom, hvor der køres to gennemløb.

Shiffrin slog i finalen tyskeren Christina Geiger. Amerikaneren drønede over målstregen 0,27 sekunder før Geiger.

Tirsdagens triumf betød samtidig, at Shiffrin nu er sikker på at ende øverst i den samlede slalomkonkurrence. Hun er nu 203 point foran slovakken Petra Vlhová, der er nærmeste modstander.

Med blot to slalomløb tilbage kan Vlhová ikke nå at hente skiløberen fra Colorado.