cookie-og-privatlivspolitik
Megan Rapinoe er formentlig den største stjerne i amerikansk fodbold. Hun var anfører for det hold, der sidste år vandt VM-guld i Frankrig. Senere blev hun kåret til verdens bedste fodboldspiller på kvindesiden. (Arkivfoto).
Megan Rapinoe er formentlig den største stjerne i amerikansk fodbold. Hun var anfører for det hold, der sidste år vandt VM-guld i Frankrig. Senere blev hun kåret til verdens bedste fodboldspiller på kvindesiden. (Arkivfoto).
Foto: Bernadett Szabo/Reuters

Sport

Amerikansk fodboldhelt afviser at gå i kamp efter krise-tid

Megan Rapinoe dropper den månedlange turnering, der skal genstarte kvindefodbolden i USA efter coronakrisen.
04. juni 2020 kl. 23:08 Af Ritzau

Annonce

Fodboldspilleren Megan Rapinoe blev et stort navn i USA, efter at det amerikanske kvindelandshold sidste år vandt VM.

Den 34-årige Rapinoe blev efter triumfen i Frankrig kåret til verdens bedste fodboldspiller på kvindesiden. Ud over sine evner på banen er hun også kendt for at sige sin uforbeholdne mening.

Nu går hun imod den genstartsplan, som de bedste amerikanske klubber har annonceret for at komme i gang efter coronakrisen.

Kvindefodbolden i USA bliver skudt i gang med en ni-holds-turnering i Utah med start 27. juni. Hen over en måned skal der spilles 25 kampe i Salt Lake City uden publikum.

Rapinoe nægter at stille op for sin arbejdsgiver OL Reign, fortæller klubbens franske cheftræner, Farid Benstiti, til den franske avis Le Progrès.

Det skyldes, at fodboldstjernen er bekymret for, at turneringen kan bidrage til spredning af coronavirus. Samtidig frygter hun, at for mange kampe på kort tid vil øge skadesrisikoen.

- Det er en skam. Jeg har forståelse for hendes holdning, men jeg er skuffet og frustreret over, at hun ikke vil deltage i turneringen, siger Farid Benstiti til Le Progrès.

- Megan er vigtig for resten af holdet, og vi kunne have opnået noget stort med klubben, hvis hun ville rejse med resten af holdet. Hun vil være savnet, siger træneren.

Det er en uge siden, at de amerikanske klubber annoncerede planerne for genstarts-turneringen NWSL Challenge Cup i Utah.

Før afrejsen til Salt Lake City skal samtlige spillere og ansatte testes for coronavirus. Det samme vil ske efter ankomsten samt løbende under turneringen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce