cookie-og-privatlivspolitik
Det er en bil som denne, som Andreas Jochimsen skal køre i den kommende sæson i Euro Nascar-serien på syv europæiske motorsportsbaner.

2

Billeder

Det er en bil som denne, som Andreas Jochimsen skal køre i den kommende sæson i Euro Nascar-serien på syv europæiske motorsportsbaner.
Foto: Privat

Sport

Andreas skal ud og køre på de store europæiske baner

22-årig Nørre Alslev-dreng har skrevet kontrakt med østrigsk team.
12. februar 2020 kl. 12:01 Af Allan Plenborg

Annonce

NØRRE ALSLEV Andreas Jochimsen skifter de danske motorsportsbaner ud med nogle af Europas største, når den 22-årige Nørre Alslev-dreng i år skal køre mod en række europæiske kørere.

Racerkøreren fra Nordfalster har skrevet kontrakt med det østrigske motorsportsteam Dexwet DF1 Racing og skal i 2020 deltage i Nascar Whelen Euro-serien.

Kontrakten indebærer, at Andreas Jochimsen i år skal køre alle syv løb om Europamesterskabet i Nascar elite 2. Det er den næstbedste af Nascar-klasserne, hvor Pro er for de absolut bedste kørere og Club Challenge er tredje kategori.

Chefen for Dexwet DF1 Racing, Norbert Walchhofer, fortæller, at han og teamet siden sommeren 2019 har fulgt Andreas på opfordring fra den mangeårige danske topkører Kris Nissen. Og Walchhofer ser frem til at få Andreas Jochimsen i sit team.


Glad og stolt

Andreas Jochimsen er forståeligt glad og stolt over at skulle køre for det østrigske hold.

- Det er super, at jeg får denne chance. Og det bliver stort at køre om Europamesterskabet. Det er et trinbræt op i mine bestræbelser på snart at kunne leve af motorsporten, siger han.

Andreas Jochimsen får ikke alt betalt af det østrigske team, idet han har skullet skaffe nogle midler. Men de fleste er i hus via en række sponsorer, som støtter den talentfulde falstring, hvilket han er dybt taknemmelig for.

- Det er mine sponsorer, som har gjort dette muligt, siger Andreas Jochimsen, som nærmest har fået motorsporten ind med modermælken. Allerede som treårig fik han sin første "crosser". Den blev senere skiftet ud med en gokart, og både i 2011 og 2012 blev Andreas Jochimsen dansk mester i gokart.


Syv løb

I næste måned bliver Andreas Jochimsen og de øvrige kørere i Dexwet DF1 Racing-teamet præsenteret på et skisportssted i de østrigske alper, og i slutningen af april køres sæsonens første løb på Circuit Ricardo Tormo i Valencia, Spanien.

Derefter venter løb i England, Tjekkiet, Holland, Italien og Belgien, inden løbsserien slutter på Hockenheim i Tyskland midt i oktober.

- Bilen, som jeg skal køre i, minder meget om den, som jeg benyttede i 2017 og 2018, hvor jeg deltog i DTC-serien (Danish Thundersport Championship, red.), fortæller Andreas Jochimsen, som i 2018 blev nummer to i klassen for U/21-kørere.

Sidste år kørte Andreas Jochimsen Super GT, hvor han vandt amatørmesterskabet og blev nummer to i Copenhagen Historic Grand Prix.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: EVA TERNDRUP

Halal. 27. februar 2020 kl. 11.41

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

Annonce