Annonce
Sport

Appeludvalg omstøder eksklusion

Maribo Kajakklubs tidligere sportschef Finn Larsen har fået medhold i sin klage over at være blevet ekskluderet af klubben. Foto: Anders Knudsen

Dansk Kano og Kajak Forbund giver Finn Larsen medhold i klage.

MARIBO Maribo Kajakklub havde ikke ret til at smide den mangeårige frontfigur og leder gennem næsten 50 år, Finn Larsen, ud af klubben på det foreliggende grundlag.

Det fastslår Dansk Kano og Kajak Forbunds Appeludvalg i kendelse dateret 30. november.

For et år siden valgte Maribo Kajakklubs nye bestyrelse at ekskludere Finn Larsen, der netop var udtrådt af bestyrelsen efter længere tids uenigheder og stridigheder.

Peimært om den fremtidige linje i klubben men hoved på sømmet var en fejlbehæftet medlemsregistrering til Lolland Kommune, som endte med at koste kajakklubben omkring 200.000 kroner i tilbagebetalte tilskudsmidler.

Et beløb, som kunne være blevet meget større, hvis ikke der var blevet indgået et forlig med kommunen.

Men Finn Larsen fandt de øvrige påstande, der blev fremført som årsag til eksklusionen, direkte forkerte og usande og klagede til kajakforbundets appeludvalg.

Blandt andet skulle han, efter bestyrelsens opfattelse, have medvirket til et dårligt psykisk arbejdsmiljø i klubben, handlet illoyalt og usandfærdigt i forhold til fremtidige planer om blandt andet en ny klub med navnet VandSport 20, som senere er blevet til noget.

Derudover bliver Finn Larsen også beskyldt for at favorisere en enkelt roer og acceptere mobning og racistiske udtalelser blandt roerne, så der opstår en "hakkeorden" iblandt dem, står der i bestyrelsens svar til appeludvalget.

Et billede, som Finn Larsen ikke kan genkende.

Kompliceret

- Det passer ganske enkelt ikke. Hvis roerne skal præstere i et elitemiljø, skal der være en vist hierarki, som man skal indordne sig under, og når elitesportsfolk træner så meget, så nytter det ikke at behandle alle ens, siger Finn Larsen, der gerne medgiver, at medlemsregistreringen kunne have været bedre.

- Men det er altså ekstremt kompliceret i forhold til de mange typer roere, der er i klubben og hvilket aktivitetsniveau, de befinder sig på, og hvor længe de er indmeldt i klubben.

- Jeg synes, vi gjorde det på den rigtige måde, men kommunen og nogle revisorer var af en anden mening, lyder det fra Finn Larsen, der også er blevet beskyldt for at have indberettet medlemstallet i et andet bestyrelsesmedlems navn.

- Det er direkte usandt, siger Finn Larsen.

Appeludvalget finder ikke bestyrelsens påstande tilstrækkeligt belyst, og appeludvalget hæfter sig også ved, at Finn Larsen efter sin udtrædelse på generalforsamlingen, af bestyrelsen, jævnfør ordlyden i kendelsen, 1. december sidste år blev tilbudt jobbbet som leder af den fortsatte drift af klubbens eliteaktiviteter.

Et tilbud han dog takkede nej til, da han ikke fandt at den nødvendige økonomi fra klubbens side var til stede. 14 dage senere blev Finn Larsen ekskluderet.

- Dette må tages som en tilkendegivelse af, at man i bestyrelsen, trods det passerede med medlemsindberetningerne, fortsat har tillid til, at Finn Larsen på tilfredsstillende vis kunne bestride disse opgaver.

- Derved har bestyrelsen efter appeludvalgets opfattelse givet afkald på senere at kunne bruge forholdene omkring medlemsindberetningerne som grundlag for en eksklusion, står der i kendelsen fra appeludvalget.

  • Maribo Kajakklubs tidligere sportschef Finn Larsen har fået medhold i sin klage over at være blevet ekskluderet af klubben. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan