cookie-og-privatlivspolitik
Maribo Kajakklubs tidligere sportschef Finn Larsen har fået medhold i sin klage over at være blevet ekskluderet af klubben.
Maribo Kajakklubs tidligere sportschef Finn Larsen har fået medhold i sin klage over at være blevet ekskluderet af klubben.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Appeludvalg omstøder eksklusion

Dansk Kano og Kajak Forbund giver Finn Larsen medhold i klage.
07. december 2021 kl. 14:00 Af Thomas Lærke Jensen

MARIBO Maribo Kajakklub havde ikke ret til at smide den mangeårige frontfigur og leder gennem næsten 50 år, Finn Larsen, ud af klubben på det foreliggende grundlag.

Det fastslår Dansk Kano og Kajak Forbunds Appeludvalg i kendelse dateret 30. november.

For et år siden valgte Maribo Kajakklubs nye bestyrelse at ekskludere Finn Larsen, der netop var udtrådt af bestyrelsen efter længere tids uenigheder og stridigheder.

Peimært om den fremtidige linje i klubben men hoved på sømmet var en fejlbehæftet medlemsregistrering til Lolland Kommune, som endte med at koste kajakklubben omkring 200.000 kroner i tilbagebetalte tilskudsmidler.

Et beløb, som kunne være blevet meget større, hvis ikke der var blevet indgået et forlig med kommunen.

Annonce

Men Finn Larsen fandt de øvrige påstande, der blev fremført som årsag til eksklusionen, direkte forkerte og usande og klagede til kajakforbundets appeludvalg.

Blandt andet skulle han, efter bestyrelsens opfattelse, have medvirket til et dårligt psykisk arbejdsmiljø i klubben, handlet illoyalt og usandfærdigt i forhold til fremtidige planer om blandt andet en ny klub med navnet VandSport 20, som senere er blevet til noget.

Derudover bliver Finn Larsen også beskyldt for at favorisere en enkelt roer og acceptere mobning og racistiske udtalelser blandt roerne, så der opstår en "hakkeorden" iblandt dem, står der i bestyrelsens svar til appeludvalget.

Et billede, som Finn Larsen ikke kan genkende.


Kompliceret

- Det passer ganske enkelt ikke. Hvis roerne skal præstere i et elitemiljø, skal der være en vist hierarki, som man skal indordne sig under, og når elitesportsfolk træner så meget, så nytter det ikke at behandle alle ens, siger Finn Larsen, der gerne medgiver, at medlemsregistreringen kunne have været bedre.

Annonce

- Men det er altså ekstremt kompliceret i forhold til de mange typer roere, der er i klubben og hvilket aktivitetsniveau, de befinder sig på, og hvor længe de er indmeldt i klubben.

- Jeg synes, vi gjorde det på den rigtige måde, men kommunen og nogle revisorer var af en anden mening, lyder det fra Finn Larsen, der også er blevet beskyldt for at have indberettet medlemstallet i et andet bestyrelsesmedlems navn.

- Det er direkte usandt, siger Finn Larsen.

Appeludvalget finder ikke bestyrelsens påstande tilstrækkeligt belyst, og appeludvalget hæfter sig også ved, at Finn Larsen efter sin udtrædelse på generalforsamlingen, af bestyrelsen, jævnfør ordlyden i kendelsen, 1. december sidste år blev tilbudt jobbbet som leder af den fortsatte drift af klubbens eliteaktiviteter.

Et tilbud han dog takkede nej til, da han ikke fandt at den nødvendige økonomi fra klubbens side var til stede. 14 dage senere blev Finn Larsen ekskluderet.

Annonce

- Dette må tages som en tilkendegivelse af, at man i bestyrelsen, trods det passerede med medlemsindberetningerne, fortsat har tillid til, at Finn Larsen på tilfredsstillende vis kunne bestride disse opgaver.

- Derved har bestyrelsen efter appeludvalgets opfattelse givet afkald på senere at kunne bruge forholdene omkring medlemsindberetningerne som grundlag for en eksklusion, står der i kendelsen fra appeludvalget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE