Arsenal ydmyger Tottenham og Højberg i lokalderby

Arsenals målscorer Bukayo Saka bliver lykønsket af holdkammeraten Gabriel i første halvleg mod Tottenham. Foto: Dylan Martinez/Reuters

Arsenal vandt søndag 3-1 hjemme over Tottenham i den engelske Premier League.

0-3, 0-3 og 1-3.

De tre seneste Premier League-kampe er endt med klare nederlag for Tottenham og Pierre-Emile Højbjerg.

Søndag var det tilmed ærkerivalerne fra Arsenal, som vandt med 3-1, og det gjorde nederlaget endnu mere smertefuldt.

Arsenal afgjorde kampen i første halvleg, hvor det lykkedes at få scoret tre mål på 22 minutter.

Midtbanespilleren Emile Smith Rowe gjorde det til 1-0 for Arsenal efter 12 minutter, da han søgte ind i feltet og satte foden på Bukayo Sakas fine oplæg.

Angriberen Pierre-Emerick Aubameyang fordoblede føringen et kvarter senere efter et effektivt kontraangreb.

Tottenham ville gerne have et frispark til Højbjerg, som røg i græsset efter kontakt med Arsenals Granit Xhaka.

Efter 34 minutter afgjorde Saka reelt kampen, da Arsenals formstærke kantspiller scorede til 3-0. I denne periode spillede Arsenal bare bedre end Tottenham, som virkede alt for passive og mistede mange bolde.

Efter 79 minutter lykkedes det så alligevel Tottenham at få reduceret, da Son Heung-min kom ind i feltet og bankede 1-3-målet i nettet.

Men flere mål blev der ikke scoret i opgøret på Emirates, selv om Tottenham var tæt på endnu en gang.

På Emirates var Arsenal-legenden Thierry Henry til stede, og han virkede glad og tilfreds på tribunen.

Den tyske landstræner Hansi Flick havde også fået adgang til kampen, men den eneste tysker i trupperne kom ikke på banen.

Arsenal-målmanden Bernd Leno så hele kampen fra bænken, og her kunne han blandt andre se sin afløser Aaron Ramsdale stå en glimrende kamp.

Både Arsenal og Tottenham har i midten af tabellen ni point efter seks kampe.

Tidligere søndag vandt Wolverhampton 1-0 ude over Southampton. Den mexicanske angriber Raúl Jiménez scorede kampens eneste mål i den kamp.