cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge Atalantas Marten de Roon (til højre) gjorde FCM de italienske gæster en tjeneste ved at prøve at spille offensiv fodbold.
Ifølge Atalantas Marten de Roon (til højre) gjorde FCM de italienske gæster en tjeneste ved at prøve at spille offensiv fodbold.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

Atalanta-spiller: FCM's stil kan være en ulempe for dem selv

Det var en fordel for Atalanta, at FC Midtjylland havde en offensiv tilgang til onsdagens kamp, lyder det.
22. oktober 2020 kl. 06:30 Af Ritzau

Annonce

FC Midtjylland gik onsdag aften ind til holdets første Champions League-opgør med en optimistisk, offensiv startopstilling mod italienske Atalanta.

Det endte med et 0-4-nederlag til danskerne, og ifølge Atalanta-spilleren Marten de Roon så gavnede FCM's ambitiøse stil gæsterne.

- FC Midtjylland er et godt hold, og de forsøgte faktisk at spille fodbold i dag, hvilket var en fordel for os, siger hollænderen.

- Det er et godt hold at overvære, for de forsvarer sig ikke bare med 11 mand. Men det kan så også være en ulempe for dem, fordi der opstår meget plads til andre hold, lyder det fra den hollandske midtbanespiller.

FCM-cheftræner Brian Priske havde til startopstillingen valgt fire udpræget offensive spillere og kun to centrale midtbanespillere.

Det gik fint indledningsvist, men pludselig fik Atalanta gang i sin målfarlige maskine, og så havde holdet scoret tre mål på et kvarters tid.

- Da vi først kom foran, så gavnede det os, at FC Midtjylland stod højt på banen, for så var der meget plads. Og vi var dygtige til at udnytte den plads, vi fik, siger Atalantas cheftræner, Gian Piero Gasperini.

Foruden Atalanta skal FC Midtjylland på et par andre svære opgaver i Champions League. Storklubberne Ajax og Liverpool venter nemlig også.

- Den første deltagelse i Champions League er altid svær - især når det også er imod hold som Ajax og Liverpool. Men det bliver uden tvivl en rigtig god erfaring for FCM at være med, siger Atalanta-træneren.

Atalanta nåede til kvartfinalen i Champions League seneste sæson og er blevet nummer tre i den italienske Serie A de seneste to sæsoner.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce