cookie-og-privatlivspolitik
Rikke Sevecke var den eneste dansker, der blev noteret for et mål i 3-2-sejren over Australien.
Rikke Sevecke var den eneste dansker, der blev noteret for et mål i 3-2-sejren over Australien.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

Australske selvmål hjælper Danmark til sejr i testkamp

Med hjælp fra to australske selvmål besejrede kvindelandsholdet i fodbold Australien med 3-2 i en testkamp.
10. juni 2021 kl. 20:00 Af Ritzau

Danmark scorede kun en enkelt mål, mens Australien lavede fire, da de to nationer torsdag tørnede sammen i en testkamp på Casa Arena i Horsens.

Heldigvis for de danske fodboldkvinder var to af gæsternes mål i eget net. Dermed endte det altså med en sejr på 3-2 til Pernille Harder og co.

Alle scoringer til Danmark faldt inden for en periode på cirka ti minutter i første halvleg. Derefter var Danmark for det meste i kontrol, inden to reduceringer i kampens sidste minutter gav australierne håb om et comeback.

Men det udeblev altså. I starten af kampen så det ellers ud til, at det ville blive en lang aften for Danmark. Australien lagde hurtigt Danmark under pres. Allerede inden for de første minutter brændte det på i det danske felt.

Men Danmark fik langsomt kæmpet sig ind i kampen, og efter et kvarter blev det altså til en dansk føring. Tameka Yallop fik prikket bolden i eget net efter et dansk frispark, der blev sendt ind i det australske felt.

Annonce

Men selv om det var et selvmål, var føringen ikke tilfældig. Fem minutter senere blev det 2-0, da Rikke Sevecke efter rodet spil i feltet sparkede bolden op i nettaget.

Intet fungerede for Australien. Et kæmpe drop af gæsternes målmand, Mackenzie Arnold, førte til Danmarks 3-0-mål.

Nicoline Sørensen sendte, hvad der lignede et indlæg, ind mod mål tæt ved stolpen, og Arnold formåede på uforståelig vis at skubbe bolden ind i sit eget mål, så det blev noteret som endnu et australsk selvmål.

I anden halvleg hankede Australien op i sig selv, men det var altså først til allersidst, at det blev spændende. Mary Fowler bankede bolden i mål til 1-3 i 87. minut, og kort inde i tillægstiden blev det så 2-3 ved Clare Polkinghorne.

Nu var Danmark på hælene, men tiden løb altså ud for gæsterne.

Annonce

Kampen mod Australien er den første af to testkampe, som Danmark skal spille i juni. På tirsdag venter Spanien på udebane.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE