cookie-og-privatlivspolitik
Viktor Axelsen skoser Badminton Danmarks forhandlingsstrategi.
Viktor Axelsen skoser Badminton Danmarks forhandlingsstrategi.
Foto: Johannes Eisele/Ritzau Scanpix

Sport

Axelsen kritiserer forbund: Forhandling er ukonstruktiv

Viktor Axelsen mener, at Badminton Danmark går ukonstruktivt til værks i forhandlingerne om en ny aftale.
11. januar 2019 kl. 10:22

Annonce

Skriv under på en individuel aftale senest 25. januar, hvis du vil blive en del af elitetræningen og -satsningen frem til 1. juli 2019.

Sådan lyder kravet fra Badminton Danmark til de danske topspillere i den verserende konflikt om en ny aftale.

Hidtil har Viktor Axelsen afholdt sig fra at deltage for meget i debatten, men nu tager han bladet fra munden i et opslag på Facebook.

- Jeg synes, vi spillere bliver mødt med en rent ud sagt ukonstruktiv måde at forsøge at forhandle på fra Badminton Danmarks side.

- De giver os en deadline over hovedet (25. januar) og truer samtidig med, at vi ikke kan deltage i OL eller vende tilbage til træningen før juli - selv om vi vel at mærke skulle nå en aftale, lyder det fra Viktor Axelsen.

Badminton Danmark anført af direktør Bo Jensen har tidligere i forhandlingerne meldt ud, at man ikke ønsker at forhandle med Spillerforeningens direktør, Mads Øland. Det er udtryk for dobbeltmoral, mener Axelsen.

- Hvad er det for en måde at forhandle på? Bo Jensen og Badminton Danmark har - som I nok ved - ikke villet samarbejde med Mads Øland på grund af netop trusler (var deres argument), og derfor kan jeg ikke undgå at finde det dobbeltmoralsk at læse, hvad vi spillere nu bliver mødt med.

- Om Bo Jensen og Badminton Danmark kan lide Mads Øland eller ej, er fuldstændig ligegyldigt. Det er uhørt, at Badminton Danmark vil bestemme, hvem der repræsenterer spillerne, skriver Axelsen.

Ifølge forbundet står Axelsen i en speciel situation i konflikten, fordi han ifølge Badminton Danmark ikke overdraget sine immaterielle rettigheder til Spillerforeningen.

Af den grund er Axelsen ikke iblandt de resterende landsholdsspillere, der sammen med Spillerforeningen har afvist forbundets individuelle tilbud, påpegede Bo Jensen torsdag.

- Han har for længe siden meddelt, at han står udenfor. Han har ikke skrevet under på noget, men han er heller ikke en del af det kollektiv, som kræver fortsatte kollektive forhandlinger med forbundet, sagde Bo Jensen.

Men Axelsen understreger, at han bakker op om fællesskabet.

- Jeg træner, alt hvad jeg kan og forsøger at gøre mig klar til de kommende turneringer. I skal vide, at jeg støtter mine kolleger 100 procent, selv om Bo Jensen siger, jeg står udenfor. De ytringer, mine kolleger bliver mødt med i øjeblikket, er ikke i orden, skriver Axelsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Kærligheden til vort folk. 15. juli 2019 kl. 14.44

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

Annonce