cookie-og-privatlivspolitik
Viktor Axelsen har fået en fænomenal start på 2021. I næste uge kan han vinde tredje turnering i træk i Thailand i sæsonfinalen. (Arkivfoto)
Viktor Axelsen har fået en fænomenal start på 2021. I næste uge kan han vinde tredje turnering i træk i Thailand i sæsonfinalen. (Arkivfoto)
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Sport

Axelsen triumferer for anden uge i træk i Thailand

Viktor Axelsen viste ingen nåde over for Hans-Kristian Vittinghus, som tabte klart i finalen i Thailand Open.
24. januar 2021 kl. 10:08 Af Ritzau

Annonce

Viktor Axelsen har fået en formidabel start på 2021, og søndag satte han endnu en tyk streg under sin øjeblikkelige dominans.

Den danske badmintonspiller vandt for anden uge i træk en Super 1000-turnering i Bangkok, da han i finalen i Thailand Open bankede landsmanden Hans-Kristian Vittinghus 21-11, 21-7.

Vittinghus, der for første gang var med i finalen i en turnering af den kaliber, kæmpede hårdt, men var ikke i nærheden af at true verdensranglistens nummer fire på noget tidspunkt.

Axelsen har nu vundet 25 turneringskampe i træk og har ikke tabt siden nederlaget til indonesiske Anthony Sinisuka Ginting 18. januar sidste år.

Til trods for nederlaget kan Hans-Kristian Vittinghus med sin finaleplads se frem til et pænt skridt op på verdensranglisten, hvor han før turneringen lå nummer 42.

Annonce

Den 35-årige badmintonveteran spillede sig overraskende frem til mødet med Axelsen ved at slå Anders Antonsen i semifinalen.

Men mod Axelsen stod det hurtigt klart, at det ville blive svært at levere endnu en overraskelse på halgulvet i Thailands hovedstad.

Vittinghus holdt bestemt ikke igen. Han sled hårdt for sagerne i alle dueller, men mod den langlemmede og reaktionsstærke Axelsen skal der meget til at afgøre duellerne.

Defensiven hos sidste års All England-vinder var tæt på umulig at nedbryde for Vittinghus, og efter at have skiftet ketsjer snuppede Axelsen seks point på stribe.

Bagud 3-9 var det op ad bakke for Vittinghus, som havde tabt tre af fem kampe til sin landsmand i internationale turneringer forud for finalen.

Annonce

Vittinghus spillede egentlig fint, men kunne ikke lukke duellerne, og Axelsen sikrede sig første sæt på først mulige chance.

Finalefavoritten lagde offensivt ud i andet sæt og satte sin landsmand under yderligere pres.

Det kastede hurtigt en føring på 8-0 af sig, og al spænding var reelt elimineret fra opgøret.

Axelsen kørte rundt med Vittinghus og havde ikke tænkt sig at lade Vittinghus pynte på resultatet. Det blev tydeligt, da Axelsen bragte sig på 10-2 med et højlydt "ja tak".

Axelsen kørte sikkert sejren hjem og kan nu gå efter et hattrick i næste uges sæsonfinale, der ligeledes spilles i Bangkok.

Annonce

Hos kvinderne vandt spanieren Carolina Marín ligeledes for anden uge i træk. Og igen gik det ud over Tai Tzu-ying fra Taiwan, som ligesom for en uge siden tabte i to sæt til Marin i finalen.

Sejren i herredouble gik til Wang Chi-lin og Lee Yang fra Taiwan, mens Kong Hee-yong og Kim So-yeong sejrede i en rent sydkoreansk finale i damedouble.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE