BSV og Skjern booker DM-semifinaler hos herrerne

Bjerringbro-Silkeborg-træner Peter Bredsdorff-Larsen klunne set sit mandksab blive klar til DM-semifinalerne onsdag med sejr ude over GOG. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Bjerringbro-Silkeborg slog GOG og blev sammen med Skjern klar til DM-semifinalerne i Herre Håndbold Ligaen.

Aalborg Håndbold og GOG var allerede sikre på en plads i DM-semifinalerne, men de to sidste hold blev fundet onsdag aften.

Her sørgede Skjern Håndbold med en storsejr hjemme på 39-22 selv for at sikre en semifinaleplads, mens der var anderledes drama om den sidste semifinaleplads.

Da Skanderborg Håndbold minutter forinden havde slået Århus Håndbold 32-27, så ville Bjerringbro-Silkeborg (BSV) med et nederlag ude til GOG gå glip af en semifinale, mens uafgjort ville være nok.

Med under et minut igen var stillingen i det opgør 28-28, men Jesper Nøddesbo sikrede gæsterne sejren på 29-28 et halvt minut før tid, og dermed tog BSV den sidste semifinaleplads.

Skjern endte øverst foran Aalborg i den ene gruppe, og Skjern møder dermed BSV i den ene semifinale, mens den anden bliver en dyst mellem Aalborg og GOG.

Efter sejren var det en naturligt glad matchvinder.

- Det var dejligt. Det bølgede frem og tilbage, og det var en svær kamp at spille, vi løb med kniven på struben i hele kampen, og det bar det præg af.

- Vi virkede en lille smule matte. Vi knoklede, og vi havde ikke råd til at lade nogen sidde over, så jeg er utrolig glad og stolt over, at vi er i semifinalen, siger Jesper Nøddesbo ifølge TV2 Sport.

BSV var bagud 5-7 efter det første kvarter, og der var intet, der tydede på, at GOG ville slappe af, selv om klubben ikke havde det store på spil.

Nikolaj Øris sørgede for 7-8 med sin scoring for gæsterne efter 20 minutter, men Emil Lærke svarede hurtigt igen i den anden ende og øgede til 9-7 for hjemmeholdet.

Det var tæt i resten af halvlegen, og gæsterne gik til pausen foran 13-12, og ti minutter inde i anden halvleg var BSV foran 17-14, og det lignede en succesfuld aften.

Med et kvarter igen var gæsterne endda foran med fire mål, men 23-19-føringen skrumpede gradvist, og Jeppe Månson Cieslak skabte spænding, da han udlignede til 25-25 for GOG.

Det forblev tæt, og 28-28 med lidt over et minut igen gjorde opgøret særdeles intenst, inden Nøddesbo udnyttede et indspil til stregen, scorede og sikrede BSV sejren og semifinalepladsen.

TTH Holstebro vandt ude 28-27 over Aalborg, men det kunne TTH ikke bruge til noget, da Skjern vandt.

De første semifinalekampe spilles 22. maj, mens der er returkampe fire dage senere.