cookie-og-privatlivspolitik

Sport

Bakken Bears tæsker spansk storklub men ryger ud af CL

Bakken Bears slog Iberostar Tenerife med 18 point, men det rakte ikke til avancement i Champions League.
20. januar 2021 kl. 19:46 Af Ritzau

Annonce

Bakken Bears leverede onsdag den tredje store sejr på stribe i Champions League, men det var dog ikke nok til at avancere til ottendedelsfinalerne.

På hjemmebane vandt det danske mesterhold med 96-78 over den spanske storklub Iberostar Tenerife og fulgte dermed op på de seneste sejre over Dinamo Sassari og Galatasaray.

Det rækker dog bare ikke til top-2 i gruppe A. Tenerife og Dinamo Sassari går videre med hver fire sejre, mens Bakken med sine tre sejre slutter på tredjepladsen foran Galatasaray med en sejr.

Inden sidste spillerunde, hvor begge kampe blev spillet samtidig, stod det klart, at Bakken Bears selv skulle vinde sin kamp, samtidig med at Galatasaray skulle slå Dinamo Sassari, for at det sensationelle danske avancement ville blive en realitet.

Og italienske Sassari klarede selv paragrafferne med en udesejr på 92-81.

Annonce

Galatasaray kom foran 14-10, men derfra fik italienerne styr på opgøret og førte 23-17 efter første quarter og siden 46-32 ved pausen. Det blev heller ikke spændende i kampens anden halvdel.

Samtidig i Aarhus leverede Bakken Bears en ny stor præstation mod Tenerife, der godt nok allerede var sikret førstepladsen. Tenerife vandt Champions League i 2017 og er også blandt de største favoritter i denne sæson.

Tenerife førte i det meste af første quarter, men Bakken hang på og sørgede for stillingen 20-20 efter opgørets første fjerdedel.

I andet quarter løftede aarhusianerne sig yderligere mod det spanske storhold. Dansk-serberen Darko Jukić var flyvende, og med en trepointscoring skabte han kampens hidtil største føring ved 35-29 til Bakken.

Men hjemmeholdet fortsatte bare og kom også på 39-29, inden stillingen lød 42-34 halvvejs i kampen.

Annonce

Tredje quarter var meget jævnbyrdigt, men Bakken udbyggede med et enkelt point til 65-56.

I de sidste ti minutter øgede Bakken føringen, og Tenerife gjorde ikke det store for at iscenesætte et stort comeback. På den måde sluttede det med en sejr på hele 18 point.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE