Bayern nedkæmper Dortmund i hæsblæsende tysk topbrag

Kingsley Coman scorede det ene af Bayern Münchens tre mål mod Dortmund. Foto: Bernd Thissen/Ritzau Scanpix

Et straffesparksmål af Robert Lewandowski sørgede for, at Bayern München slog ærkerivalen Dortmund.

Det var lige så underholdende, som man kunne forvente.

De to tyske storklubber Borussia Dortmund og Bayern München ramlede lørdag aften sammen i Bundesligaen, og Bayern tog hjem med en 3-2-sejr efter et hæsblæsende opgør.

De to målfarlige angribere Erling Haaland og Robert Lewandowski scorede henholdsvis et og to mål, og temperamenterne nåede kogepunktet i begge lejre undervejs i opgøret - særligt hos Dortmund.

Det førte blandt andet til, at Dortmund-træner Marco Rose måtte se den sidste del af kampen fra tribunen, fordi han fik rødt kort.

Bayern trækker med sejren fra Dortmund i toppen. Der er nu fire point mellem de to hold på første- og andenpladsen.

Den første del af lørdagens opgør var hæsblæsende, og allerede efter ni minutter havde vi fået to mål.

Dortmund lagde ud. Julian Brandt tog bolden elegant ned i udkanten af feltet, snød Alphonso Davies og sendte kuglen kontrolleret i nettet.

Robert Lewandowski udlignede i niende minut. Thomas Müller blokerede en aflevering fra Mats Hummels og stak afsted mod mål. Han mistede bolden igen, men den landede hos Lewandowski, som sparkede den fladt i mål.

Dortmund har ikke imponeret i sin defensiv i denne sæson, og efter 44 minutter så det igen ikke kønt ud.

En clearing endte lige i maven på Mats Hummels, og den løse bold dumpede ned for fødderne af Kingsley Coman, der sendte den i nettet til Bayern-føring på 2-1.

Anden halvleg var kun et par minutter gammel, da Erling Haaland var på pletten. Den pivfarlige nordmand fik bolden i venstre side af feltet, og med en elegant afslutning krøllede han den i kassen ved fjerneste stolpe.

Det tændte en ild i hjemmeholdet, som lagde pres på Bayern. Haaland var lige ved at score igen, men Bayern overlevede det hårde tryk.

Efter 66 minutter blev Julian Brandt nedlagt og lignede en mand, der havde pådraget sig en slem skade - han blev båret fra banen.

En ny nedtur opstod for Dortmund efter 75 minutter. Mats Hummels, der spillede en forfærdelig kamp, blev ramt på armen i feltet, og så fik Bayern straffespark. Det scorede Robert Lewandowski stensikkert på.

Dortmund-spillerne var meget utilfredse. De følte sig nemlig tidligere i kampen snydt for et straffespark i en lignende situation. Cheftræner Marco Rose var også rasende, og hans brokkerier kostede ham et rødt kort.

Bayerns Corentin Tolisso havde chancen for at skyde bolden i tomt net, efter at Dortmund-keeper Gregor Kobel var gået med frem til et hjørnespark i næstsidste minut, men franskmanden formåede at skyde forbi.