Belgien slår danske basketballherrer sikkert i nøglekamp

Belgien var overlegne i de første tre quarters, inden Danmark svarede tilbage i slutningen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Trods 16 point i træk i sidste quarter tabte Danmark klart på hjemmebane til Belgien i EM-kvalifikationen.

Danmarks basketball-landshold for herrer kan få svært ved at bane sig vej til EM-slutrunden næste år.

Mandag tabte holdet også sin anden kamp i det afgørende gruppespil, og det var endda på hjemmebane mod Belgien, der på papiret er gruppens tredjebedste hold foran Danmark. Belgiens sejr lød på hele 72-88.

Dermed fører Belgien efter to runder med fire point, mens Danmark ligger nummer fire og sidst uden point. Litauen og Tjekkiet er de øvrige nationer. Tre af de fire lande går videre til EM.

Belgien viste stor styrke ved overraskende at slå Litauen, da gruppen blev åbnet fredag, og belgierne tog det gode spil med ind til udekampen mod Danmark. Hurtigt lød føringen på 9-3.

Men så kom Danmark i gang. Det belgiske forspring blev spist lidt ad gangen, og Danmark kom første gang foran 13-12 ved Kevin Larsen. Men det skulle vise sig at blive den eneste danske føring i hele kampen.

Belgien satte sig tungt på kampen i den efterfølgende del og førte 27-18 efter første quarter. Særligt på trepointsskud var udeholdet skarpt.

I andet quarter var føringen en overgang oppe på hele 23 overskydende point ved 32-55, men Danmark fik skabt lidt optimisme før pausen ved at reducere til 39-55.

Det var dog belgierne, der i tredje quarter trak yderligere fra igen. Midtvejs førte gæsterne med hele 27 point, og da tre fjerdedele af kampen var afviklet, stod det 78-52, og spændingen var umiddelbart forduftet.

Men i fjerde quarter indledte Danmark et vildt forsøg på et sensationelt comeback. De første 16 point var danske, og midtvejs med fem minutter tilbage var afstanden reduceret til ti point.

Derfra lykkedes dog Belgien at stoppe comebacket fra Danmark, der aldrig kom nærmere i de sidste minutter. I stedet øgede Belgien og vandt med 16 point.

Danmark tog hul på kvalifikationen i 2017 og vandt dengang sin indledende gruppe med Armenien og Albanien. I anden runde sluttede Danmark på andenpladsen i en gruppe med Sverige og Hviderusland og kvalificerede sig til tredje runde.

Her var Danmark stærkest i et gruppespil med Hviderusland og Albanien og sikrede sig en billet til det afsluttende kvalifikationsspil.