cookie-og-privatlivspolitik
Tiesj Benoot fra Lotto Soudal blev onsdag iklædt Danmark Rundts blå førertrøje, efter at han vandt 1. etape, der havde både start og mål i Silkeborg.
Tiesj Benoot fra Lotto Soudal blev onsdag iklædt Danmark Rundts blå førertrøje, efter at han vandt 1. etape, der havde både start og mål i Silkeborg.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

Benoot dedikerer Danmark Rundt-etapesejr til afdød kollega

Den belgiske cykelrytter Tiesj Benoot vandt onsdag 1. etape af PostNord Danmark Rundt og ærer Bjorg Lambrecht.
21. august 2019 kl. 18:16 Af /ritzau/

Annonce

Den belgiske Lotto Soudal-rytter Tiesj Benoot dedikerer sin sejr på 1. etape af Danmark Rundt til sin afdøde holdkammerat og landsmand Bjorg Lambrecht.

Lambrecht mistede livet som følge af en leverskade efter sit styrt i cykelløbet Polen Rundt for to uger siden.

- Det vigtigste i dag var, at vi kunne vinde for Bjorg. De sidste uger har følelsesmæssigt været meget hårde, og jeg er glad for, at jeg kan ære ham på denne her måde, siger Benoot.

Han fortæller, at holdet har talt meget sammen om Lambrecht, inden rytterne onsdag tog hul på 1. etape af Danmark Rundt, der startede og sluttede i Silkeborg.

- Det har en rigtig stor indflydelse på holdet. Vi bor nærmest sammen. Vi har et tættere forhold end almindelige kolleger, og han var mere end en kollega, han var også en ven.

- Det var hårdt at se ham dø i noget, han kunne lide, og som vi alle kan lide, og som var hans job. Jeg følte mig ekstra motiveret derude i dag. Jeg ville gerne vinde den her etape for ham, og jeg er glad for, at jeg kunne gøre det.

- Man ved aldrig, hvordan man reagerer på sådan noget, og hvordan kroppen reagerer. Efter begravelsen havde jeg nogle meget hårde dage. Men jeg fik noget ekstra power i dag på grund af det, siger belgieren.

På opløbsstrækningen i Silkeborg udnyttede han et tøvende felt, og til sidst kunne han vende sig om og trille først over målstregen efter et perfekt timet angreb.

- Det var den perfekte opskrift. Jeg synes, at alle drengene på holdet arbejdede godt, siger Benoot.

En af "drengene" er den 21-årige Rasmus Byriel Iversen. Han var også glad for sejren på 1. etape.

- Vi havde flere kort at spille på i dag, der alle var stærke. Vi prøvede allerede at splitte feltet derude med 50 kilometer igen og bare gøre løbet så hårdt som muligt, fordi vi har så mange stærke ryttere.

- Det forløb mere eller mindre perfekt, siger danskeren.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce