cookie-og-privatlivspolitik
Sofie Olsen scorede et meget afgørende mål i ottendedelsfinalen mod Team Esbjerg tidligere på sæsonen, som nu betyder, at NFH i aften spiller kvarfinale på udebane mod Silkeborg-Voel om en plads i pokalturneringens Final4.
Sofie Olsen scorede et meget afgørende mål i ottendedelsfinalen mod Team Esbjerg tidligere på sæsonen, som nu betyder, at NFH i aften spiller kvarfinale på udebane mod Silkeborg-Voel om en plads i pokalturneringens Final4.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

Billetten til en stor oplevelse

NFH dyster tirsdag aften med Silkeborg-Voel om en plads i pokalturneringens Final4.
27. oktober 2020 kl. 12:29 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Det er ikke en helt almindelig håndboldkamp, der udspiller sig i aften, når NFH møder Silkeborg-Voel.

Det er knald eller fald, da det gælder en plads i pokalturneringens Final4 til juni, hvor de bedste fire pokalhold mødes.

En oplevelse som NFH nød til fulde i slutningen af december 2018, hvor Odense blev besejret i finalen, og det kunne man da rigtig gerne, ifølge træner Jakob Larsen, tænke sig at prøve igen.

- For spillere, ledere, klubben og fans er det bare rigtig vigtigt, ikke mindst for selvforståelsen at være med i Final4, så det vil vi gøre alt for kommer til at lykkes, siger cheftræneren, der godt kan mærke på spillerne, at det gælder lidt ekstra i aften.

- Der er skruet op for intensiteten til træningen, og spillerne virker fokuseret på opgaven, der venter, siger Jakob Larsen, der har brugt meget tid på at studere Silkeborg-Voel, der ligesom NFH har skiftet godt og grundigt ud i truppen inden denne sæson.


Udskiftning i truppen

Væk er profiler som Rikke Iversen og Filippa Idéhn, mens Helene Kindberg er ude med en korsbåndsskade. Desuden er dronningen af kontraspillet, Sofie Bæk Andersen, først nu på vej tilbage fra overstået graviditet.

Ind har Silkeborg-Voel blandt andre fået den tidligere NFH-spiller Line Skak på stregpositionen, og lige inden sæsonstarten hentede man Julie Jensen i Herning-Ikast som afløser for den skadede Helene Kindberg.

Netop Julie Jensen har Jakob Larsen haft ekstra fokus på efter hun lavede 10 mål i en ligakamp mod Team Esbjerg for nyligt, hvor Silkeborg-Voel noget overraskende spillede uafgjort 29-29.

- Hun er rigtig godt skydende, og har hun en af de dage, hvor hun rammer det hele, så bliver det svært, erkender Jakob Larsen, der også har et godt øje til Jane Schumacher på den anden backposition på et Silkeborg-mandskab, der ikke har imponeret i de første Ligakampe, men alligevel har fået tre sejre og to uafgjorte samt et par ordentlige lussinger af Herning-Ikast, Viborg og senest Odense.


Skal ud over rampen

NFH har vundet de seneste to ligakampe, hvilket også var forventet mod Randers og senest Horsens, men spillemæssigt er der stadig noget, der kan forbedres i begge ender, lyder det fra cheftræneren.

- De nye, unge spillere mangler at komme ud over rampen og præstere flere gode kampe i træk. Det er som om, at de flytter ansvaret over på sidemanden i de pressede situationer, og det er selvfølgelig noget, vi arbejder på at få vendt, lyder det fra Jakob Larsen, der fæstner sin lid til, at de rutinerede spillere som Kristina "Mulle" Kristiansen og Johanna Westberg, der har stået i afgørende kampe et utal af gange, kan hjælpe de unge på vej, så de vokser med opgaven i aften.

Udover den korsbåndsskadede Sofie Alnor har Jakob Larsen alle spillere til rådighed i aften.

Kampen kan følges direkte på TV 2 Sport kl. 20:30.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce